Brannvesenet reddet hund fra isflak

Den stivfrosne hunden lå og klamret seg til et isflak da brannvesenet kom i siste øyeblikk.

Schæfer som falt i vannet i Odda

HAR DET BRA: Schæferen har blitt sjekket av veterinærer på Hardanger Dyreklinikk. Eieren har fått hunden sin tilbake i god behold.

Foto: Hardanger Dyreklinikk

– Hunden var medtatt, men i live. Alltid kjekt når det ender bra, sier brannsjef Karine Einang i Odda til NRK.

Like før midnatt onsdag ble schæferen reddet fra et isflak på Vetlavatnet ved Skjeggedal i Odda. Brannvesenet akte seg ut på redningsbrett iført våtdrakter.

Hunden var nedkjølt og lå ute i vannet på et isflak cirka 300 meter fra land.

Karine Einang, brannsjef

300 meter fra land

Meldingen til 110-sentralen kom klokken 23.08 onsdag. 31 minutter senere var aksjonen over.

Men det var en stund dramatisk og på nære nippet at ikke hunden druknet. Det er bare få uker siden en hund i Bergen gikk gjennom isen og døde.

– Hunden var nedkjølt og lå ute i vannet på et isflak cirka 30 meter fra land. Den hadde kun potene og hodet over vannet og holdt seg fast i isen, forteller brannsjefen, som selv var med på aksjonen.

Brannsjefen sendte personell i redningsdrakter ut på det delvis islagte Vetlavatnet og fikk dratt hunden opp på land.

– Deler av vannet var islagt og deler var åpent, sier Karine Einang, som på beskjedent brannmannsvis omtaler oppdraget som «enkelt».

Alt vel med hunden

Det var en stund usikkerhet om hundeeieren også kunne ha falt i det iskalde vannet. Men etter å ha gjort undersøkelser i nærområdet kom redningsmannskapene til konklusjonen om at hunden måtte ha stukket på tur alene.

Hvordan dyret har klart å forville seg ut på vannet er ikke kjent. Schæferen ble tatt hånd om av veterinæren i Odda, til eieren ble lokalisert.

– Hunden er sjekket av oss i kveld og har det bra etter forholdene. Hun er sliten, men kommer til å klare seg fint, forteller daglig leder Inger Synnøve Vestrheim ved Hardanger Dyreklinikk til NRK.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...

SKJEDDE HER: Redningsaksjonen skjedde nordøst for Odda sentrum og ble avsluttet onsdag klokken 23.38.