Hopp til innhold

Brad Pitt på besøk i Nordfjord etter cruise-stopp

Den amerikanske filmstjernen har blant annet vært på vikingmuseet i bygda.

Britain Wimbledon Tennis

Brad Pitt har fått en titt på norsk vikingkultur. Her fra Wimbledon-finalen tidligere i sommer.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Den daglige lederen på Sagastad bekrefter at den amerikanske filmstjernen har vært på besøk i kunnskapssenteret om Vikingtida, der han blant annet har fått tatt en titt på Myklebustskipet, et av verdens største vikingskip.

– For oss er alle gjester like viktige, så jeg har ikke lyst til å si noe mer enn det, sier hun til NRK.

Cruisepassasjer

Etter det NRK får opplyst, har Pitt vært blant passasjerene på cruiseskipet The World, som ankom Nordfjordeid på torsdag.

– Jeg kan bekrefte at han har vært på land, men videre kan vi ikke kommentere gjestene våre. Det har vært populært i sommer både nasjonalt og internasjonalt, uansett hvem den besøkende er, sier Jacob Jansen Bredesen, som er teknologisjef på Sagastad.

– Tatt helt av

Diskusjonen har rast på Facebook blant lokalbefolkningen, etter at Pitt skal ha blitt sett på Nordfjordeid. Da en sambygding skrev at det sikkert bare var tull, svarte Eli Førde Aarskog at vikingskip er spennende for alle typer mennesker.

– Det har tatt helt av. Folk er altfor opptatt av kjendiser, sier Aarskog.

Det er 165 privateide leiligheter om bord i The World. I tillegg er det både golfbane, svømmebasseng, spa, tennisbane, løpebane, danseskole, et kasino og et legekontor på skipet.