Snøras begravde flere biler: – Raset knuste frontruten

11 personer opplevde marerittet da et snøras begravde bilene de satt i på E39 i Romarheimsdalen i Hordaland søndag kveld. To personer og et lite barn fikk kuttskader da snømassene knuste bilvinduene.

Bil med skader etter snøraset i Romarheimsdalen på E39

SMADRET: Den tunge snøen har gjort stor skade på denne bilen. Heldigvis ble ingen personer alvorlig skadet i det massive snøraset søndag.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Raset ble meldt til politiet klokken 17.01. Store styrker fra politi og brannvesen ble sendt til stedet. Raset gikk like i nærheten av det sørlige løpet til Masfjordtunnelen på E39 i Romarheimsdalen, og begravde fire biler.

– Først fikk vi melding om at det var tre biler som ble tatt i raset, men dette ble senere rette til fire. sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til NRK.

Snøskred på E39

Store styrker var med på redningsaksjonen da alarmen gikk i 17-tiden.

Foto: Steinar Daltveit / NRK

- Frontrute knust

Det var elleve personer i fire biler som ble rammet av raset. Heldigvis ble ingen av de alvorlig skadet, sier operasjonsleder Morten Kronen til NRK.

– En frontrute i den ene bilen ble helt knust av snømassene. De to personene i bilen fikk kuttskader da de måtte ta seg ut gjennom frontruten.

Også et lite barn fikk mindre skader i ansiktet, da sidevinduet i bilen ble knust inn av raset.

Snøskred E39

E39 blir ikke åpnet før tidligst mandag morgen. En geolog må vurdere rasstedet først.

Foto: Tim Wassmo

60 meter bredt

Ifølge politiet var raset fire meter høyt og rundt 60 meter bredt. Snøen dekket over hele europaveien.

  • Se kart over rasstedet nederst i saken.

På stedet har det vært svært tungt for mannskapene å arbeide. Snøen er tung, det regner og rasfaren har også vært til stede. Det var mannskaper fra Bergen, Masfjorden, Lindås, Meland som rykket ut. En spesialgruppe fra Bergen ble også rekvirert.

Det ble sendt tyngre maskiner for graving og også folk fra Norske Redningshunder ble sendt til stedet. De jobber fremdeles for å sikre seg at ikke det er flere personer eller biler i raset.

Fire biler tatt av snøskred i Masfjordtunnelen i Hordaland

Sjå direkterapporten med reporter Oddgeir Øystese i Dagsrevyen.

Blir stengt til i morgen

En hjullaster har brøytet seg vei gjennom det ene kjørefeltet på E39. Samtidig har redningsmannskap og hunder søkt gjennom det andre kjørefeltet, blant annet med stenger. Det er ikke funnet flere biler som skal ha blitt tatt av raset til nå, men mannskapene jobber videre utover kvelden.

Sjekk trafikkmeldinger og omkjøringsmuligheter på NRK Trafikk

E39 er hovedsambandet mellom ytre deler av Sogn, Sunnfjord og Bergen, og går gjennom Romarheimsdalen. Det er stor trafikk på veien, spesielt i dag da vinterferien avsluttes i bergensområdet.

Politiet opplyser at det vil bli stengt på E39 frem til mandag morgen.

– Mannskapene våre ser at det henger snøskavler i fjellsiden over der som raset har gått. En geolog må se på dette før vi kan åpne veien igjen, og geologen må ha dagslys. Derfor blir det stengt til i morgen tidlig, oppsummerer Kronen.

masfjordtunnelen