Her kommer lastebilen ut av tunnelen i full fyr

Dramatisk video viser hvordan sjåføren av lastebilen stanser utenfor tunnelen og kobler fra den brennende tilhengeren.

Dramatiske bilder viser hvordan sjåføren av lastebilen får den ut av tunnelen, før han kobler fra tilhengeren som står i brann.

KJEMPER MED FLAMMENE: Her kommer lastebilen brennende ut av tunnelen på E134. Ingen personer kom til skade, men det er lange køer på stedet nå. Video: Andreas Westerheim (03030-tipser)

– Tilhengeren var i brann da den kom ut av Seljestadtunnelen. Sjåføren fikk koblet fra hengeren og fjernet bilen, sier Sigbjørn Villanger, vaktkommandør i 110-sentralen Hordaland.

Dramatiske bilder som bilister har sendt inn til NRK viser hvordan lastebilen kommer brennende ut av Seljestadtunnelen på E134.

Vogntog i full fyr på E134 ved Seljestadtunnelen

BRANN: Lastebilen kom brennende ut av tunnelen på E134. Ingen personer kom til skade, men det er lange køer på stedet nå.

Foto: Kenneth Møller / 03030-tipser

Hindret spredning av brannen

Deretter stopper lastebilen utenfor tunnelen, sjåføren hopper ut og starter arbeidet med å koble fra tilhengeren som er i full fyr. Heldigvis lykkes han med dette, uten å selv komme til skade.

Dermed hindret han også at brannen spredte seg til trekkvognen, og potensielt flere biler på stedet. Det er Andreas Westerheim som har fanget dramatikken på videokamera.

– Lastebilsjåføren flyttet også den hvite bilen som kjørte foran oss. En mor og hennes to sønner har fått vente i vår bil, forteller Westerheim.

I videoen kan man også skimte en bil som kjører inn i den 1,2 kilometer lange tunnelen, akkurat i det den flammende lastebilen kommer ut.

– Det var min far med min familie som kjørte inn akkurat da. De kom seg gjennom til andre siden, men det var mye flammerester i tunnelen, forteller han.

Veien stengt i begge retninger

Både lastebil og fører er norsk. Fører har det bra, ifølge brannvesenet. Alle nødetater ble sendt til stedet etter at det gikk ut trippelvarsling om brannen.

Villanger hos 110-sentralen Hordaland forteller av veien ble stengt i begge retninger da de fikk melding om brannen.

Brannvesenet har også kjørt gjennom Seljestadtunnelen, og det er ingen biler eller personer som har blitt stående fast som følge av lastebilbrannen.

Lastebilen kom brennende ut av Seljestadtunnelen på E134

Denne videoen viser den voldsomme røykutviklingen etter at lastebilen var kommet ut av tunnelen. Video: Andreas Westerheim (03030-tipser)

Lastet med kjøtt

– Hengeren var fullastet med kjøtt, opplyser Villanger.

Brannen ble meldt klokken 14.51 og like før klokken 16.00 var den slukket. Nå jobber brannvesenet med å kjøle ned hengeren, mens de venter på bergingsbil.

Klokken 18.10 melder Vegtrafikksentralen at både Seljestadtunnelen og Røldalstunnelen er opnet for normal trafikk igjen. Likevel må en regne med noe kø her, siden mange har stått å ventet i svingene opp mot Røldal skisenter.

Kaos på E134

Trafikksituasjonen er kaotisk på E 134 nå. Fra før er det altså kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell der det blir meldt om flere timers ventetid. Nå må de som skal passere gjennom Røldal også belage seg på noe venting.

Trafikken er stoppet før Røldalstunnelen, like ved skitrekket, og noen har fått problemer i bakkene der.

– De som har måttet stoppe står nå og spinner, sier han.

– Det er mye trafikk på veien på grunn av vinterferieutfart, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt.

Vegtrafikksentralen opplyser om at folk som kommer fra øst nå må regne åtte til ti timers ventetid før de får passere i kolonnen over Haukeli.

Kø i Røldal

Trafikken fra øst er stoppet ved skitrekket i Røldal. Det er nå lange køer i svingene opp mot Røldalstunnelen.

Foto: Statens vegvesen
Laster kart, vennligst vent...