- Vakrere enn Hurtigruten

– Turen her i Bergen er vakrere enn Hurtigruten, sier sjefredaktør i Bergensavisen, Anders Nyland.

Video Beffen

HYLLET: Landets minste ferge fikk en våt hilsen i Bergen i dag.

I Bergen var det stor stemning like ved Bryggen klokken 12 tirsdag. Ordfører Gunnar Bakke sto på kaien, buekorps spilte og solen tittet frem. I dag spilte Bergensavisen inn sin egen versjon av Hurtigruten, byfergen «Beffen» minutt for minutt.

– Jeg har sett på Hurtigruten og det var helt fantastisk. Det er utrolig kjekt at det nå skal bli en egen sendig også av byfergen «Beffen». Den betyr mye for Bergen. Jeg skal følge hvert sekund, sier Bakke.

Video BA-redaktøren om Beffen-stunt

BAs sjefsredaktør, Anders Nyland, om påfunnet.

3-4 minutters tur

Byfergen «Beffen» går fra den ene siden av Vågen til den andre i Bergen sentrum. Overfarten tar 3 minutter og 42 sekunder vestover mot Nordnes og 3 minutter og 58 sekunder «hjemover» til Bryggen. Den har fraktet bergensere og turister over Vågen i over hundre år.

– Vi er selvfølgelig inspirert av Hurtigrute-sendingen til NRK, så tenkte vi, hvorfor ikke hente dette hjem til Bergen. Vi har tross alt Norges vakreste sjøreise. Den går over Vågen, sier BAs sjefsredaktør Anders Nyland.

Buekorps i Bergen

TRADISJON: Buekorps stilte selvsagt på kaien.

Foto: Aleksander Vallestad / NRK

Følger i kjølvannet

Ideen fikk avisen på et redaksjonsmøte mandag, og de bestemte seg for å sjøsette ideen allerede dagen etter.

Bergensavisen ønsker å følge i kjølvannet til NRK og gi bergenserne mulighet til å følge bybåten «Beffen» fra minutt til minutt.

Men det er ikke første gang «Beffen» blir fulgt av kameraer. NRKs frokost-tv sendte en hel «Beffen»-tur for et par år siden.

Kapteinen på byfergen liker oppmerksomheten.

– Jeg synes det er skikkelig hyggelig og en god PR for Beffen. Selv om Beffen er godt kjent i bybildet, så skader det aldri med litt ekstra PR. Vi får nå noe igjen for å kjøre hele året, femti turer hver dag. Og det er herlig og flott vær i dag, sier kaptein Kåre Solvang.

Han forteller at stemningen om bord på «Beffen» alltid har vært noe helt spesielt.

– Dette er ikke som å komme inn på en buss. Her deltar alle i samtalen, om de er høye eller lave. Vi frakter både turister, skoleelever og folk som skal på jobb, sier Solvang.

Folkeliv ved Vågen i Bergen

FEIRET: Bergen har fått sin egen minutt-for-minutt-sending.

Foto: Aleksander Vallestad / NRK

Minutt for minutt-feber på nett

Siden torsdag kveld har det vært mulig å følge Hurtigrutens ferd fra Bergen og nordover. Over 2,5 millioner nordmenn var innom sendingen i helgen. Fortsatt er det mulig å se, sendingen varer frem til onsdag formiddag.

Nå begynner stadig flere å kaste seg på Hurtigrute-bølgen og lage sendinger minutt for minutt.

Minutt for minutt- prosjektene sprer seg som en farsott på internett.

Sjekk bare disse YouTube-videoene:

Biltur minutt for minutt fra Kotsøy til Trondheim, Mastrafjordtunnelen minutt for minutt, jeg henter posten minutt for minutt, 37-bussen sekund for sekund.

Blir ikke direkte

Bergensavisen fulgte tirsdag båtturen over Vågen med tre kameraer. Avisen har ikke utstyr til å sende direkte, så sendingen vil bli tatt opp i dag og bli lagt ut på nett onsdag.

Men allerede tirsdag kan du se bildene fra Norges korteste fergetur på NRK.