Hopp til innhold

- Vi har ministerens øre

Hordaland Arbeidarparti bestemte seg i dag for å kjempe heving av ubåten utenfor Fedje. - Vår mening blir tillagt vekt, sier formannen.

Helga Pedersen snur i ubåt-saken.

BARE KYSTVERKET VIL DEKKE TIL: Kyst- og fiskeriminister Helga Pedersen er i tenkeboksen. Nå er det snart bare ekspertene som vil dekke til ubåtvraket utenfor Fedje.

Foto: Bildemontasje: Kjell Jøran Hansen / NRK

Vedtaket blei klart fredag ettermiddag.

Leder av Hordaland Arbeiderparti, Per Rune Henriksen, tror de vil få kyst- og fiskeriminister Helga Pedersen til å se bort fra Kystverkets innstilling om å dekke til vraket.

Per Rune Henriksen

Formann i Hordaland Arbeiderparti, Per Rune Henriksen.

Foto: Arbeiderpartiet

- Som jeg har sagt tidligere, så vet vi at Hordaland Arbeiderparti har fiskeriministerens øre i disse sakene, og at vår mening blir tillagt vekt, sier Henriksen til NRK Hordaland.

- Akseptabel risiko

I en pressemelding sier Hordaland Arbeiderparti at kvikksølv er blant de aller farligste miljøgiftene og utgjør en stor trussel for mennesker og miljø.

- Målet er at vi løser problemet med U-864 på en måte som gir sikkerhet i dag og i all fremtid. Norges omdømme som miljønasjon og fiskerinasjon avhenger av at vi håndterer u-båtvraket slik at vi unngår forurensing og store skader på miljø og fiskeriressurser. Styret i Hordaland Arbeiderparti mener at hevingsalternativet vil gi en riktig miljømessig løsning for fremtiden og konstaterer at hevingsoperasjonen vil kunne gjennomføres innenfor en akseptabel risiko, skriver partiet i meldingen.