Hopp til innhold

Adecco bryter fortsatt loven

Likevel er Askøy eneste kommune i landet som ikke har brutt avtalene. - De er like gode som alle andre, sier ordføreren.

Video Knut Hanselmann

FORNØYD: Askøy-ordføreren ser ingen problemer med å beholde Adecco som tjenesteleverandør.

I vinter avslørte NRK brudd på arbeidsmiljøloven på alle sykehjem drevet av vikarbyrået Adecco. Blant funnene var ansatte som jobbet 84 timers uke uten overtidsbetaling, og som måtte sove i bomberommet mellom vaktene.

Driver sykehjem på Kleppestø

Samtlige kommuner valgte å bryte samarbeidet med Adecco etter avsløringene. Bortsett fra Askøy kommune i Hordaland. Adecco driver fortsatt en avdeling på et sykehjem på Kleppestø, og ordføreren har ingen betenkeligheter med å fortsette samarbeidet.

- Det må være helt greit, så lenge de ordner opp i det de skal og følger lover og regler. Adecco er like gode som alle andre, sier ordfører Knut Hanselmann (Frp) til NRK.no.

Vedgår lovbrudd

Problemet er at Adecco bryter arbeidsmiljøloven på Askøy, blant annet på arbeidstid. Noe de innrømmer selv.

- Vi har noen få punkter. Små, men viktige. De må vi få avklart i løpet av neste uke, sier direktør Terje Helland i Adecco til NRK.no.

Får dagbøter fra onsdag

Selskapet hadde tirsdag et møte med Askøy kommune, hvor de fikk beskjed om å rydde opp snarest mulig.

- Adecco vil få en dagbot på tre tusen kroner fra i morgen, 1. juni, og frem til avvikene er tettet igjen, sier Hanselmann.