– Torstein Hagen siktet i cruisedåp-saken

Nå skal også Viking Cruises-reder Torstein Hagen være siktet etter reisen med Trude Drevland. – Dette kjenner jeg ikke til, sier advokaten.

Cruisedåpsaken

– SIKTET: Torstein Hagen og Trude Drevland om bord på «Viking Star», da skipet kom til Bergen. Nå skal begge være siktet i saken.

Foto: Ask, Erik / NTB scanpix

Det er Bergensavisen som skriver at Torstein Hagen nå også er siktet i den såkalte cruisedåp-saken.

I midten av september ble det kjent at både havnesjef Inge Tangerås og bergensordfører Trude Drevland hadde blitt siktet i forbindelse med cruisedåpen i Bergen havn 17. mai i år.

De to ble siktet for grov korrupsjon, etter å ha blitt påspandert en privatflytur til Venezia og henholdsvis en og to cruisereiser av Viking Cruises og reder Torstein Hagen.

Rederiet fikk på sin side hjelp til å endre reglene slik at skipene deres kunne registreres i Norge, samt tillatelse til å døpe «Viking Star» i Vågen på nasjonaldagen.

Frem til i dag har det ikke vært sikkert om også Hagen var under etterforskning, men nå skal han altså være siktet. BA opplyser ikke hva Hagen skal være siktet for.

BAKGRUNN: Cruisedåpen i Bergen: Dette er saken

Jeg kjenner ikke til at det er tatt ut noen siktelse

Advokat Bjørn Stordrange

Politiet: – Vi vil snakke med Hagen

– Jeg ser at det i media er kommet ut informasjon fra rederiet om at politiet vil snakke med Hagen. Det er riktig. Så ser jeg det står at han er siktet. Det er ikke informasjon som kommer fra oss, og ikke noe jeg kan avkrefte eller bekrefte på dette tidspunkt, sier politiadvokat Hedvig Moe Øren til NRK.

– Hvorfor kan du ikke gi et klart svar?

– Dette var ikke noe som politiet hadde planer om å gå ut med nå, og vanligvis er det både av hensyn av etterforskning og til de involverte i saken. På dette tidspunkt ønsker jeg ikke å si noe mer.

– Jeg kan bare bekrefte at vi er interessert i å avhøre Hagen, sier politiadvokaten i saken.

Trude Drevland

KJERNEN: Her døper bergensordfører Trude Drevland cruiseskipet Viking Star i Bergen havn.

Foto: Viking Ocean

NRK har også vært i kontakt med Hagens forsvarer, Bjørn Stordrange.

– Jeg kjenner ikke til at det er tatt ut noen siktelse, sier han.

Hagen har ikke lagt skjul på norsk-registreringen er god markedsføring:

Og så er det ingen hemmelighet at markedsføringsmessig er det bedre at det står Bergen heller enn Monrovia i hekken.

Torstein Hagen til Bergens Tidende tidligere i år

– Vi samarbeider med politiet

I en pressemelding opplyser rederiet at de samarbeider med politiet.

«Viking Ocean Cruises er blitt kontaktet av Hordaland politidistrikt, som ønsker å innhente forklaringer i forbindelse med deres etterforskning av skipsdåpen i Bergen. Viking Ocean Cruises vil samarbeide med politiet om dette.

Viking Ocean Cruises er trygg på at selskapet ikke har gjort noe lovstridig i denne saken. Rederiet har fulgt helt normal forretningspraksis innen cruisenæringen hva dåp av skip angår. Dette er en praksis som er blitt gjennomført ved skipsdåp i årtier, og som vil praktiseres i fremtiden av vårt rederi – og andre rederier verden over. Vi ble invitert til Bergen havn av lokale myndigheter og valgte derfor å legge skipsdåpen til Bergen», står det i pressemeldingen, gjengitt av BA.