– Erkjenner å ha slått ham i hjel

Den drapssiktede kvinnen (47) skal i avhør ha erkjent at hun slo Sigmund Gravdal (65) i hjel med en en slegge på Sandvoll i Kvinnherad onsdag i forrige uke.

Krimteknikere i arbeid på drapsstedet

SLO DRAPSALARM: Politiet fant 65-åringen død og ille tilredt i inngangspartiet til sitt eget hus ved 22-tiden onsdag i forrige uke. De to kvinnene ble pågrepet samme natt.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

Det skriver VG tirsdag morgen. Som NRK fortalte lørdag , vil trolig kvinnen påberope seg nødverge. Hun nekter derfor straffskyld . Kvinnen skal ha forklart at hun på et tidspunkt ble rasende på Gravdal. Lørdag skrev bt.no at kvinnen hevder drapsofferet kom med seksuelle tilnærmelser og gikk til angrep på henne fysisk.

LES OGSÅ: Siktede tidligere dømt for forgiftning

Politiet tause om våpenbruk

– Vi vil ikke kommentere hvilke våpen som eventuelt er brukt, sier politiadvokat Eli Valheim til avisen. Hun bekreftet etter fengslingsmøtet lørdag at politiet ikke tror siktede har vært i en nødvergesituasjon.

47-åringen ble lørdag varetektsfengslet for fire uker, hvorav de to første i full isolasjon. Også en 36 år gammel kvinne er siktet og fengslet i samme sak. Begge fengslingene gikk for lukkede dører, og politiet er svært sparsomme med opplysninger i saken.

Flere medier har tidligere meldt at politiet mener 47-åringen var den som utførte drapet. 36-åringens forsvarer, Frode Skogvold, opplyser til NRK at politiet nå har nedjustert siktelsen for hans klient til medvirkning til drap.

– Det er et skritt i riktig retning. Min klient føler at hun blir trodd på at hun ikke har noe med drapet å gjøre, sier Skogvold til NRK.

Godtok fengsling

Hennes advokat, Odd Arild Helland, vil ikke kommentere opplysningene overfor VG. Det ville han heller ikke da NRK lørdag spurte om nødvergepåstanden medførte at kvinnen erkjente å ha utøvd vold mot Gravdal.

47-åringen godtok fengslingen på stedet, mens den 36 år gamle kvinnen ba om å bli løslatt. Hun påkjærte fengslingen til Gulating lagmannsrett, som vil ta en avgjørelse i saken i dag.

36-åring nekter skyld

Den eldste av kvinnene var den som kjente Gravdal fra tidligere. De to oppsøkte 65-åringen tirsdag kveld og drakk alkohol gjennom natten. 36-åringen har både i retten og overfor politiet hevdet at hun ikke var i huset da drapet skjedde. Det var også hun som fant 65-åringen død og som skal ha varslet politiet.