Hopp til innhold

15 meter snø på Fonna i juni

Sommeren har latt vente på seg i hele Norge. På Folgefonna kan virke som om sommeren ikke har tenkt til å melde sin ankomst i det hele tatt.

Folgefonna i juni

BEGRAVET: De store snømengdene har begravet skianlegget på Folgefonna. Her ser du toppen av en av mastene i skiheisen.

Foto: Emil Fossheim

De siste to dagene har det kommet én meter nysnø, og i skianlegget Fonna har det blåst over tre meter snø ned i trekket.

15 meter snø i juni

Andreas Skogseth er daglig leder på Fonna Glacier Ski Resport. Han forklarer at det er høyst uvanlig med så enorme mengder snø i juni.

– Siden søndag har det kommet veldig mye snø på Folgefonna. Vi har ikke målt helt eksakt, men i åpningshelgen i mai hadde vi tolv meter, og det er minimalt av denne snøen som har smeltet. Disse nye tre-fire metrene i anlegget har igjen begravet heisområdet som vi har gravd ut, forklarer han.

Brøtemannskapet jobber på spreng for å holde trekket åpent

JOBBER FOR FULLT: De ansatte i skianlegget gjør det de kan for å grave frem igjen skitrekket.

Foto: Emil Fossheim

Skogseth forsøkte å åpne senteret både mandag og tirsdag denne uken, men måtte gi tapt for snømengdene. Det var full snøstorm og det er denne stormen som er skyld i de nye metrene i løypa.

Har aldri sett lignende

Selv om de ansatte er godt vant med mye snø, er 15 meter i juni et uvanlig syn.

– Vi har folk her som har jobbet siden tidlig 90-tall, og de sier at de aldri har sett noe lignende, sier Skogseth.

Nå håper han det ikke kommer mer snø på en god stund.

– Jeg antar at det som har skjedd er at sommeren har blitt satt en måned på vent. Jeg satser på at nå i juni kommer sommeren for fullt. Jeg krysser fingrene for at dette er det siste vi ser av vinteren for denne gang, sier han.