Hopp til innhold

14 år gammel gutt druknet i badeulykke

Han døde da han badet med tre venner i Folderøyvatnet i Bømlo lørdag ettermiddag. Gutten ble hentet opp av dykkere.

Badeulykke i Foldøyvatnet, Bømlo

ETTER ULYKKEN: En av de fire tenåringsguttene som badet sammen i Folderøyvatnet, omkom lørdag ettermiddag. Det er ikke bekreftet akkurat hvor ulykken skjedde.

Foto: Randi Olsen / Bømlo-nytt

SISTE: Det var Harald Hodne som omkom 13. juni. Det opplyser politiet 14. juni i samråd med dei pårørande. Politiet etterforskar rutinemessig omstenda rundt ulukka.

Politiet fikk melding om en badeulykke kl 13.05 lørdag. Fire gutter i tenårene badet i Folderøyvatnet i Bømlo kommune, da en av dem fikk problemer et stykke fra land.

De tre andre guttene mistet den fjerde av syne, og gjorde flere forsøk på å lokalisere ham, uten resultat. Det var dårlig sikt i vannet, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Guttene fikk varslet nødetatene, og store ressurser ble sendt til stedet.

– Det ble sendt en luftambulanse fra Bergen og et redningshelikopter fra Sola, sier Vincent Roos ved Hovedredningssentralen på Sola til NRK.

Det var til slutt dykkere fra brannvesenet som fant gutten under vann, omtrent én time etter at politiet fikk melding om ulykken.

DRUKNET: Gutten ble funnet omkommet én time etter at kameratene varslet nødetatene.

14-åringen ble fraktet til land, hvor helsepersonell utførte hjerte-lungeredning på gutten. Dessverre førte dette ikke frem, og gutten ble erklært død av lege ca. kl 14.30.

Kriseteam

Gutten som døde er fra området. Hans nærmeste pårørende er varslet, og alle involverte i hendelsen blir fulgt opp av kommunens kriseteam.

I 16-tiden jobbet politiet fortsatt på stedet, opplyser operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sør-Vest politidistrikt til NRK.

– Politiet jobber med å ivareta de involverte og innhente vitneforklaringer. Det vil bli opprettet en undersøkelsessak, sier operasjonslederen.

29. drukningsdød i år

Fra 1. januar til 1. juni i år var det 28 drukningsdødsfall i Norge. Alle de omkomne var 20 år eller eldre. 93 prosent var menn.