Hopp til innhold

Mener ordføreren i Kvam begår politisk selvmord i skolestrid

Ap-ordfører går mot eget parti og sikrer skolenedleggelse. – Etter dette er hun er ferdig som ordfører, mener Venstre-topp.

Torsdag ble det klart at ordføreren i Kvam, Astrid Selsvold (Ap), har gjort helomvending og nå går inn for å flytte alle ungdomsskoleelevene i kommunen til det nye skolebygget i Øystese. Det sikrer flertall for Øystese i den langvarige skolestriden, og fører til at ungdomsskolen i Norheimsund blir lagt ned.

Astrid Selsvold

SNUR: Ordfører Astrid Selsvold (Ap) sikrer at elevene i Norheimsund må gå på skole i Øystese.

Alt som er stikk i strid med Arbeiderpartiets program.

- Et svik mot velgerne

- For meg er det vanskelig å forsvare ikke å ta i bruk den flotte nye bygningen i Øystese. Jeg tror det blir en flott skole for skoleelevene i Kvam, sa Selsvold til nrkhordaland.no torsdag.

Reaksjonen er ikke uventet sterke. Venstres Lars Djupevåg tror helomvendingen vil få store konsekvenser for den direktevalgte ordføreren.

- Dette vil oppleves som et svik fra store deler av velgerne i Kvam. Det var en betydelig velgermasse fra Norheimsund som sikret at hun ble ordfører. Hvis dette blir resultatet, tror jeg hun er ferdig som ordfører i Kvam, sier Djupevåg til nrkhordaland.no.

Avgjøres tirsdag

Den endelige avgjørelsen tas i kommunestyret tirsdag, men alt tyder på at Kristelig Folkepartis Harald Kjosås nå får gjennomslag for sitt forslag om flytting til Øystese. Men han selv betrakter han ikke avgjørelsen som en seier.

- Med det elevgrunnlaget vi har de neste årene, er det rett med bare én ungdomsskole i Kvam. Om den ligger i Norheimsund eller Øystese, spiller mindre rolle, sier Kjosås.

Tror ikke hun blir kastet

Ordfører Astrid Selsvold er slett ikke sikker på at helomvendingen får så store konsekvenser som Djupevåg tror.

- Jeg er direktevalgt, så de klarer nok ikke å hive meg ut på grunn av denne saken, sier Selsvold.