- Vi ante ingenting

Barna til den antatte Lommemannen fikk sjokk da faren ble pågrepet. Nå føler de seg overvåket av politiet.

Lommemannens hjem

SJOKK-DAGEN: Etter fem års etterforskning ble den såkalte «Lommemannen» pågrepet av politiet ved sitt hjem i Bergen 11. januar. Det kom som et sjokk for barna til den pågrepne. - Vi føler alle vet hvem vi er og hva faren vår er siktet for. Det er klart at dette er en voldsom påkjenning for oss, sier sønnen (30).

Foto: Larsen, Bjørn Erik / Bjørn Erik Larsen

- Vi ante ingenting og er selvfølgelig sjokkerte. Men han er tross alt min far, og han er ikke den personen jeg leser om i avisen sier datteren (25) til VG.

11. januar kom sjokkmeldingen til de to søsknene. Faren var pågrepet og ble av politiet beskrevet som «Norgeshistoriens verste serieforbryter».

De misteknte aldri at faren kunne være «Lommemannen». Nå sliter de med å forstå at deres egen far er siktet for elleve overgrep mot mindreårige gutter, og at politiet tror han har begått overgrep mot flere hundre barn.

Føler seg presset

- Hvis han har gjort det politiet sier, så er det selvfølgelig veldig galt. Men vi føler saker en overdrevet. Det finnes DNA-bevis kun i et fåtall saker, sier sønnen til avisen.

30-åringen driver nå farens billakkeringsverksted i Bergen. Både han og søsteren er kritiske til politiets arbeidsmetorder, og mener de blir forsøkt presset for opplysninger. Blandt annet med avlytting.

- Gjør vondt verre

Sønnen hevder det har dukket opp rare lyder, viderekoblinger og feil med telefonen på verkstedet han driver. Mandag sendte de en faks til en eiendomsmegler, men faksen havnet hos Hordaland politidistrikt. Det tar de som et tegn på overvåkning.

- Vi har forklart dem alt vi vet, og har ikke mer å fortelle. Jeg føler det som en voldsom belastning at de presser oss videre. Nå gjør politiet en vond tid verre, sier datteren til VG.