Hopp til innhold

- Alt utstyr lå igjen på rommet

Franciska ble sist sett uten annet utstyr enn et snowboard. - Mobiltelefon, GPS, penger og kredittkort lå igjen på rommet, forteller ambassadør Ann Ollestad.

Franciska Rogne

SAVNET: Fransicka Rogne (26) fra Bergen har vært savnet i Kashmir siden tirsdag. Her fotografert etter at skifølget hennes ble reddet ut av et uvær i samme område i fjor.

Foto: DAR YASIN / AP

Fredag kveld lokal tid er det fortsatt ikke noen spor etter den savnede Franciska Rogne (26) fra Bergen, som forsvant fra Green Heights Hotel i byen Gulmarg i indisk Kashmir tirsdag.

Den norske ambassaden i New Dehli hadde i dag et møte med letemannskapene, og har sikret seg nye opplysninger fra andre ferierende ved hotellet.

Tre team leter

- 27 mennesker leter nå etter kvinnen, i tre forskjellige team. De fortsetter letingen nå i kveld. Letemannskapene består av politi, militære og turistmyndighetene. Det er veldig proffe folk, sier ambassadør Ann Ollestad til NRKHordaland.no.

Rogne sjekket inn på hotellet tirsdag klokken 14.30, og var på vei ut i bakkene allerede et kvarter etterpå.

- Da ble hun observert ute med et snowboard i hånden, uten annet synlig utstyr. Ved 15.15-tiden ble hun observert av en guide i nærheten av gondolbanen på anlegget. Hun befant seg da mellom gondolstart og første stasjon, i et skogfylt område med relativt enkelt terreng, sier Ollestad.

- Falt på snowboard

26-åringen skal også ha blitt observert i samme område kort tid etter. Hun hadde da falt på snowboardet, men ifølge vitnene så det ikke ut til at hun var skadet.

- Myndighetene tror hun befinner seg i området mellom starten på gondolbanen og første stasjon. Det høres lite ut, men er et enormt område, sier Ollestad.

Lokalt politi og personell fra ambassaden i New Dehli har vært på Rognes hotellrom, hvor det meste av kvinnens utstyr lå igjen.

Stort snøfall

- Mobiltelefon, GPS, penger og kredittkort lå igjen på rommet. Trolig hadde hun kun skredvarsler med seg, sier ambassadøren.

Det har falt mellom 25 og 30 centimeter snø i området siden 26-åringen forsvant. Fredag kveld er det fint vær, men femten kuldegrader i Gulmarg.

Ambassadør Ollestad presiserer at Gulmarg ikke regnes som noe risikoområde, med tanke på den voldelige konflikten om Kashmir.

- Dette er et kjent turistområde, og et sted det ikke advares mot å reise til, sier Ollestad.