Hopp til innhold

Verdensmester i kokkekunst

Sandefjordkokken Geir Skeie tok gull og vant kokke-VM.

Geir Skeie
Foto: FRED DUFOUR / AFP

Mesterskapet Bocus d'or i Lyon regnes som det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst.

Dommere fra 24 land smakte seg fram til den norske vinneren.

Gull i tankene

28-åringen er opprinnelig fra Fitjar i Hordaland, men bor og jobber i Sandefjord.

- Jeg er glad, jeg står på podiet nå og kan ikke snakke så mye, sier han til NRK Dagsrevyen ikke mange minuttene etter prisutdelingen.

Hva sa juryen?

- Jeg har ikke fått høre så mye, men de sier det så bra ut og smakte godt, sier en glad Skeie fra Lyon.

Video nsps_upload_2009_1_28_16_58_48_463.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Samboeren Katrine Borg Larsen om kokkefavoritten

- Blokkere bort alt

Trener og sjef Odd Ivar Solvold vant sølv i 1997. Han vet hvordan det er å lage mat for tusenvis av publikummere.

- Du må blokkere bort alt annet, du har fem timer og skal gjøre det beste du noensinne har gjort, forteller Solvold.

23 kokker fra hele verden brukte fem timer på å lage de lekreste retter under Bocuse d´or i Lyon.

Kokke-VM Frankrike

Dommerene smaker på maten.

Foto: Erik Aasheim / NRK

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark