Mesterskapet Bocus d'or i Lyon regnes som det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst.
Dommere fra 24 land smakte seg fram til den norske vinneren.
Gull i tankene
28-åringen er opprinnelig fra Fitjar i Hordaland, men bor og jobber i Sandefjord.
- Jeg er glad, jeg står på podiet nå og kan ikke snakke så mye, sier han til NRK Dagsrevyen ikke mange minuttene etter prisutdelingen.
Hva sa juryen?
- Jeg har ikke fått høre så mye, men de sier det så bra ut og smakte godt, sier en glad Skeie fra Lyon.
Se video: Samboeren Katrine Borg Larsen om kokkefavoritten
- Blokkere bort alt
Trener og sjef Odd Ivar Solvold vant sølv i 1997. Han vet hvordan det er å lage mat for tusenvis av publikummere.
- Du må blokkere bort alt annet, du har fem timer og skal gjøre det beste du noensinne har gjort, forteller Solvold.
23 kokker fra hele verden brukte fem timer på å lage de lekreste retter under Bocuse d´or i Lyon.