Hopp til innhold

Varden: Mente offeret skyldte han penger

Den siktede 22-åringen har forklart i politiavhør at han mente 42-åringen på Notodden skyldte han penger.

Politisperringer dagen etter drap på Notodden

Ved Maxbo på Notodden er det sperret av søndag.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Det er Varden som skriver om deler av 22-åringens forklaring i politiavhør.

22-åringen er siktet for å ha drept en 42-åring på Notodden.

– Han har nevnt at han enten hadde penger til gode, eller manglet penger, uten at vi oppfatter at det er eneste, eller for den saks skyld hovedmotivet for handlingen, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk til NRK.

Ljosåk ønsker ikke å si noe mer om hva som skal ha kommet frem i politiavhør, og han ønsker heller ikke å gå inn på hva mer 22-åringen har sagt om motiv.

– Vi oppfatter ikke at det var utløsende, sier Ljosåk.

Én av flere grunner

Politiadvokat Kjell Ove Ljosåk

Politiadvokat Kjell Ove Ljosåk.

Foto: Roald Marker / NRK

følge Varden har 22-åringen gitt en sammenhengende forklaring om årsaken til voldshandlingen. Men ingen av årsakene skal være så alvorlige at de gir handlingen mening.

– Grunnene han har oppgitt er ikke noe man naturlig ville kalle et drapsmotiv, sier Ljosåk til avisa.

22-åringen har blitt underlagt prejudisiell observasjon, der en psykiater skal ha hatt samtaler med ham for å sjekke mannens psykiske helsetilstand. Ifølge Ljosåk er undersøkelsen søndag ettermiddag gjennomført, men det ventes ikke et foreløpig svar før mandag.

Knivstukket

Det var klokken 14.53 lørdag at nødetatene fikk melding om knivstikking på Maxbo på Notodden. Det viste seg i løpet av kort tid at en person var død. Gjerningsmannen ble pågrepet på stedet etter kort tid.

Politiet mener offeret ble stukket til døde med kniv inne på de ansattes pauserom på Maxbo. Drapet skjedde midt i åpningstiden lørdag ettermiddag, og det var mange kunder i butikken.

Den siktede 22-åringen satt i avhør til rundt klokken 1.30 natt til søndag. Politiet bekrefter at mannen erkjenner å ha drept den 42 år gamle sambygdingen.

Ifølge politiet kjenner drapsofferet og den drapssiktede hverandre fra før, men det skal ikke være noen nær relasjon mellom de to.