NRK Meny
Normal

Politiet: – Drapet skjedde på pauserommet

NOTODDEN (NRK): En mann i begynnelsen av 20-årene er siktet for å ha drept en mann i 40-årene på Notodden lørdag.

Område sperret av etter drap på Notodden

SPERRET AV: Området rundt Maxbo ble raskt sperret av lørdag ettermiddag.

Foto: Radio Telemark

– Vi mener at vi har kontroll over drapsvåpenet, sa politiadvokat Kjell Ove Ljosåk under en pressekonferanse på politihuset på Notodden lørdag kveld.

Klokken 14.53 fikk nødetatene melding om knivstikking på Maxbo på Notodden.

– Det viste seg i løpet av kort tid at en person var død. Gjerningsmannen ble pågrepet på stedet etter kort tid, sier Ljosåk til NRK.

Den siktede er en norsk mann i begynnelsen av 20-årene. Mannen som er drept er i 40-årene.

Knivstukket

Politiadvokat Kjell Ove Ljosåk

VITNEAVHØR: Politiadvokat Kjell Ove Ljosåk sier politiet nå jobber med vitneavhør.

Foto: Mikkel Aanderaa / NRK

Ifølge politiet skal drapet ha skjedd på pauserommet for de ansatte i byggevareforretningen. Det var mange personer i butikken da drapet skjedde.

– Meldingen gikk på knivstikking, og vi er nokså sikre på at det ble brukt kniv, sier Ljosåk.

Kort tid etter drapet fortalte et vitne NRKs frilansreporter Frode Andersen at en person var blitt sett gående rundt med en øks på stedet. TV 2 har også snakket med et vitne som forteller om en mann med en øks i hånden og blod på hendene og i ansiktet.

– Jeg kan verken avkrefte eller bekrefte at det har vært en øks med i bildet, sier politiadvokaten.

Den siktede mannen i 20-årene er kjent for politiet fra før, men ikke for alvorlige forhold, sier Ljosåk. Ifølge politiet er det ingen nær relasjon mellom gjerningspersonen og offeret, men de kjenner hverandre fra tidligere.

En person er drept ved Maxbo på Notodden. En person er pågrepet.

Flere vitner

Flere personer skal ha vært vitne til drapet, og kommunens kriseteam er koblet inn for å ta vare på dem. Politiet sier de ikke kan gå ut med alle detaljene rundt selve handlingen på dette tidspunktet.

Den siktede mannen er framstilt for legeundersøkelser og satt i arrest i Skien.

– Han har fått oppnevnt forsvarer og kommer muligens til å bli avhørt i kveld, sier Ljosåk.

Mannen er foreløpig ikke konfrontert med siktelsen.

– Vi har ikke avhørt alle vitnene ennå. Nå fortsetter vi med vitneavhør og er i gang med tekniske undersøkelser på åstedet.

 • Vil flytte trafikken inn til Skien

  Nye leilighetsbygninger mot vannet og flytting av hovedtrafikken inn til byen, er grep som kan gjøre Skien mer attraktiv, sier administrerende direktør Petter Falkgård Andersen i R8 Group. Nå ser de blant annet på mulighetene for å fjerne EPA-brua.

  Petter Falkgård Andersen
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Barnas stortingsrepresentant

  Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Geir Jørgen Bekkevold (KrF) blir barnas stortingsrepresentanter. På oppdrag fra barneombudet har alle partiene pekt ut hver sin representant. De får et særlig ansvar for å se politikken med "barnebrillene" på.

  Åslaug Sem-Jacobsen på Stortinget
  Foto: Ragne Borge Lysaker
 • Omtales som villdyr

  Politiet vurderer fremdeles å avlive hunden, som fredag gikk til angrep på en 3 år gammel gutt i en barnehage i Skien. Hunden omtales av eksperter som et villdyr. Inntil videre er den på kennelen til Magne Henne. Han mener rasen ikke skulle vært her i landet.

 • Kåra til årets folkemusikar

  Folkemusikaren Anders Røine busett i Bø fekk i helga prisen " Årets Folkemusiker" på Folkelarm i Oslo, skriv Varden. I tillegg fekk Anne Hytta soloprisen for sitt hardingfelespel på hennar nye album "Strimur".