Valgfri fartsgrense?

Det må være lov, men en liten grad av humor, å spørre om det er valgfri fartsgrense på E18 i Vestfold når man studerer bildet over?

Valgfri fartsgrense?

Ikke vanskelig å fatte at det er en eknisk feil, men hvilken fart skal det kjøres i?

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

I utlandet, der det er fri fartsgrense på motorveiene, er venstre kjørefelt forbehold de som ønsker å kjøre rimelig fort, mens det høyre feltet er forbehold de som velger noe saktere fart.

Ulik fart i feltene?

Dette ligner ikke noe annet vi har sett.

Kanskje det er slik at det er ment at fartsgrensen skulle være 70 km/t fordi det var et forrykende regnvær da bildet ble tatt, og at skiltet til høyre hadde hengt deg opp?

Uansett er det jo ganske forvirrende for en bilist å velge fart når slike variasjoner blir passert.

Dette er selvsagt, helt åpenbart, en teknisk feil.

Munter byggeleder rykket ut

Den muntre byggelederen Odd Tandberg i Statens vegvesen i Vestfold svarer slik:
– Jeg tok med en skrutrekker og rykket ut til stedet så nå er det i orden igjen………….

Tandberg legger til, i en mer alvorlig tone, at dette var en teknisk feil etter at veitrafikksentralen fredag hadde satt ned fartsgrensen til 70 km/t på grunn av et lite trafikkuhell i området . Da fartsgrensen ble satt tilbake til 100 km/t oppstod feilen, forklarer han.

Ville fort hjem

Veitrafikksentralen ordnet det hele med noen tastetrykk. De variable skiltene fjernstyres av veitrafikksentralen og kan angi flere hastigheter.

– Jeg ba dem om å sette 110 km/t slik at jeg kunne komme fort hjem igjen, men det ville de ikke, sier den muntre byggelederen Odd Tandberg i Statens vegvesen.

Nå er det igjen 100 km/t på stedet.