Kvinne hev brannbomber mot politiet

En 47-år gammel kvinne avhøres i dag etter en væpnet politiaksjon mot en hytte i Bergsbygda i Porsgrunn i går kveld.

Pågrepet i Porsgrunn

PÅGREPET: kvinnen var kun iført bikini da hun omsider ble pågrepet av politiet. 47-åringen ble pågrepet på land etter en stor politiaksjon.

Foto: Theo Aasland / Freelancer

Oppdatering 03.08: Kvinnen avhøres i dag

Kvinnen som ble pågrepet etter en væpna politiaksjon i Bergsbygda i går kveld, sitter i varetekt. Pågripelsen skal omsider ha skjedd uten dramatikk.

– Hun vil bli avhørt i løpet av dagen, og da vil det bli tatt stilling til om hun skal fremstilles for varetektsfengsling, opplyser operasjonsleder Aadne Røilid i Sør-Øst politidistrikt.

Hev brannbomber

Ingen kom til skade under aksjonen.

Foranledningen til politiaksjonen er at en patrulje ble angrepet da de i forbindelse med en straffesak ønsket å snakke med en 47-år gammel kvinne på Bjønnes i Porsgrunn.

– Hun kom da ut og kastet først en og så enda en «molotovcocktail» mot politiet. De ble liggende på bakken å brenne og politifolka måtte trekke seg tilbake. Det ble sendt forsterkninger til stedet, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt.

Forskanset seg i hytte

Politiaksjon

Det pågikk en væpnet politiaksjon mot et hus i dette området i Bergsbygda i Porsgrunn.

Foto: Anniken Wathne / NRK

Kvinnen skal så ha forskanset seg i en hytte i Bergsbygda. Da politiet aksjonerte mot huset skal kvinnen ha stukket av og helikopter ble derfor satt inn i søket.

Politihelikopter til stedet

Politihund, innsatspersonell, båtpatrulje og politihelikopteret deltok i aksjonen for å få pågrepet 47-åringen. Hun ble pågrepet på land like etter klokken 21.00, tre timer etter at aksjonen ble satt i gang.

Naboene skal ha fått beskjed om å holde seg inne og bilvegen ble sperret i begge retninger der aksjonen pågikk.

Politiaksjon

Væpnet politi, ambulanse og brannvesen har rykket ut til stedet.

Foto: Anniken Wathne / NRK