Hopp til innhold

Travelt på nyttårsaften

Politiet i Buskerud, Telemark og Vestfold melder om en travel nyttårsaften, men ingen veldig alvorlige hendelser. Blant de kuriøse hendelsene finne du jegeren som skjøt på en ferdigstekt kalkun.

Fyrverkeri
Foto: Svein Hjelmeset

- Alt i alt en relativt rolig natt til å være nyttår. Ikke overraskende var det mange klager på festbråk og fyrverkeri, uten at vi har fått melding om skader på grunn av dette, sier operasjonsleder Magne Lie ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Det samme sier operasjonsleder Elise Gotliebsen i Telemark.

- Det begynte veldig rolig, så ble det flere hendelser, men vi har ikke registrert veldig alvorlige ting, sier hun.

Ved Nordre Buskerud politidistrikt var det mange hendelser, men bortsett fra en brann har det heller ikke her vært alvorlige ting.

I Vestfold melder politiet om mange telefoner og en svært travel natt, men ingen alvorlige hendelser.

Skjøt på kalkunsteik

Like etter klokka 23.00 fikk politiet i Telemark melding om en mann som var blitt slått i Skien.

- En 19 år gammel mann ringte til politiet og opplyste at han var slått flere ganger i ansiktet av en navngitt mann som nå fulgte etter ham over Menstadbrua. En politipatrulje kjørte den skadde til legevakten, mens en annen patrulje pågrep den 20 år gamle mistenkte gjerningsmannen. Den mistenkte er satt i arrest, opplyser politiet i sin presselogg.

Politiet måtte også rykke ut til Kragerø i natt der en mann hadde fått skader i magen.

- Han ble kjørt til sykehuset Telemark i ambulanse for undersøkelse. Politiet har ennå ikke konkludert med hva slags skade han er påført eller hvordan mannen har blitt skadet, sier operasjonsleder Karl Jørgensen i Telemark. Som også har hatt mer kuriøse ting å jobbe med.

- På et jorde langs riksvegen opp mot Vindalsåsen i Skien hadde noen plassert en kalkunsteik som en mann med hagle nå drev og skjøt på. Kalkunen var plassert slik at skuddene gikk inn i noen høyballer. Politiet fikk kontakt med jegeren. Selv om der ikke hadde oppstått noen direkte fare, fant politiet jakten i seg selv og tidspunktet for jakten noe underlig og har tatt beslag i det aktuelle våpenet som ble benyttet, opplyser Jørgensen.

Vold mot politiet

Fra Mjøndalen fikk politiet melding om vold like før klokka 03.00 i natt.

- To 18 år gamle gutter kontaktet politipatruljen i Mjøndalen sentrum og opplyste at de tidligere på natten hadde blitt slått til av en ukjent person i Korvaldveien i Mjøndalen. De vil vurdere å anmelde foholdet senere, sier operasjonsleder Magne Lie ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Han sier at det også er anmeldt et forhold for vold mot politiet i Kongsberg.

- Vi fikk melding fra et utested i Storgata om en beruset person som var til sjenanse. Da politiet kom til stedet, ble vedkommende krakilsk og beit en politimann i armen. Vedkommende er en 30 årig kjenning av politiet og vil bli anmeldt for forholdet, opplyser operasjonslederen.

Mye fyll

- Det har vært en natt preget av ordensforstyrrelser og berusede personer, sier operasjonsleder Åge Håkonsen i Vestfold politidistrikt til tb.no.

Flere personer ble bortvist fra sentrum av byene i Vestfold, og det kom inn en del klager på fyrverkeribruk.

Sju personer ble satt i arresten i løpet av natten, to fordi de ikke kunne ta vare på seg selv, de andre i påvente av avhør i forskjellige saker.

En mann i 20-årene ble pågrepet fordi han hadde viftet med en kniv inne i en bolig i Sandefjord. Ingen kom til skade.

Klokken 01.00 ble en mann fra Tønsberg pågrepet etter at han hadde slått to tilfeldige jenter på byen.

Klokka 02.00 stanset politiet en person som er mistenkt for å ha kjørt priattaxi. En av passasjerene forsøkte å skalle ned en politimann.

Klokka 02.15 ble en 18 år gammel mann pågrepet i Larvik fordi han gjentatte ganger skal ha forsøkt å ha slått en person i hodet med en flaske.

Brant ned

Litt før klokka 01 natt til søndag brant et hus til grunnen i Åsbygda i Ringerike. En person kom seg uskadd ut av huset.

Det er ikke kjent hva som er årsaken til brannen, men huset ble totalskadd.