Far og sønn siktet for drapet i Larvik

En far og hans sønn er blant de fem som er siktet for drapet på en 35 år gammel mann som ble skutt og drept på et motell utenfor Larvik natt til mandag.

Drap Larvik

Til sammen fem personer er siktet etter drapet i Larvik natt til mandag.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB SCANPIX

Den avdøde er den 35 år gamle Tom Raymond Hansen. Han ble skutt og døde etter kort tid av skadene han ble påført. En foreløpig obduksjonsrapport vil trolig ankomme politiet i løpet av tirsdagen.

– Det er to menn, en i 40-årene og en i 20-årene, som nå er pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Dermed har vi fem siktede i denne saken så langt, sier stasjonssjef Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon.

Pedersen vil ikke si hvilke opplysninger som førte politiet på sporet av de to som nå er siktet.

Ifølge VG er den ene mannen, en 42-åring, faren til en av dem som ble pågrepet natt til mandag. Han skal ha vært innblandet i en voldsepisode med drapsofferet, og en teori er at det er 42-åringens sønn som har hevnet seg på den drepte 35-åringen. Av hensyn til etterforskningen vil ikke Pedersen kommentere hva
politiet mener ligger bak skytingen.

– Vi merker oss ting og opplysninger, men har ikke trukket noen konklusjoner. Vi etterforsker fortsatt bredt og holder alle muligheter åpne.

Vil be om lukkede dører

De to 20-år gamle mennene som ble pågrepet mandag vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Tønsberg tingrett tirsdag formiddag henholdsvis kl 12.00 og 13.00.

– Av hensyn til den videre etterforskning vil politiet be om at fengslingsmøtet gjennomføres for lukkede dører, sier politiinspektør Magnar Pedersen.

Kvinnen som ble pågrepet natt til mandag vil bli vurdert varetektsfengslet.

Ble funnet i undertøyet

Den drepte 35-åringen fra Sandefjord ble funnet liggende i bare undertøyet utenfor en bensinstasjon ved Holms motell i Larvik natt til mandag. Mannen skal ha blitt skutt i ryggen. Våpenet var fortsatt ikke funnet mandag kveld.

Både Larvik og Sandefjord kommune, benytter Holms motell som en løsning for midlertidig bosted for kriminelle og andre som har behov for hjelp fra det offentlige for å ha tak over hodet.

Den drepte var en kjenning av politiet og er straffedømt en rekke ganger. De to siktede mennene tilhører også et belastet kriminelt miljø.