Hopp til innhold

Tangaroa-ekspedisjonen ser land

Tangaroa-ekspedisjonen, som seiler i kjølvannet av Thor Heyerdahls Kon Tiki, så land mandag kveld.

Tangaroa har startet ferden over Stillehavet
Foto: Tangaroa

Tangaroa er ute på en seiltur fra Peru til Polynesia i kjølvannet av Kon Tiki-ekspedisjonen til Thor Heyerdahl. Strekningen over Stillehavet er på 9000 kilometer, og det endelige målet er koralløya Raroia i Fransk Polynesia.

- En utrolig følelse å se land, sier et av ekspedisjonens medlemmer, Olav Heyerdahl. Han er barnebarnet til Thor Heyerdahl.

Flåten Tangaroa er en kopi av Kon Tiki-flåten som gjorde Thor Heyerdahl verdenskjent med for snart 60 år sidan, men Tangaroa er en utbedret versjon med blant annet større seil.

I og med at Tangaroa-mannskapet har øyekontakt med land for første gang, begynner den 9000 kilometer lange reisen å ta slutt. Trolig når flåten målet en gang mellom onsdag kveld og torsdag morgen norsk tid.

Seks menn utgjør mannskapet på turen. Og målet har vært å bruke like lang tid som Kon Tiki-ekspedisjonen gjorde på strekningen, nemlig 101 dager. Foreløpig ligger Tangaroa-ekspedisjonen svært godt an, for det ser ut til at den kan rekke distansen Peru - Raroia på 70 døgn. 

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark