Sven Nordin: – Jeg har drømt om å få spille en kul politimann

LARVIK (NRK): Innspillingen av tv-serien basert på Jørn Lier Horsts krimbøker er i gang.

Sven Nordin på settet som William Wisting.

INNSPILLING: Sven Nordin kommer til å tilbringe mye tid i Larvik fremover. Tv-seriens utescener skal nemlig spilles inn i kommunen.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Etter at det ble kjent at krimbøkene om William Wisting skal bli tv-serie, fikk Sven Nordin en rolle han har drømt om lenge. Han forteller at han aldri har spilt politimann på film eller tv før.

– Jeg har alltid sagt at jeg må få spille en kul politimann en gang før jeg blir pensjonist, og nå har jeg fått sjansen til å spille en av de kuleste. Det er fantastisk, sier en engasjert Nordin når NRK møter han på settet i Larvik.

Forfatter Jørn Lier Horst er i gang med bok nummer 13 i serien om politietterforskeren i Larvik, men i første omgang er det bøkene «Jakthundene» og «Hulemannen» som spilles inn. Nordin håper imidlertid på en lang karriere som politimann på tv.

– Det er drømmesituasjonen hvis man får lov til å spille William Wisting like lenge som Peter Haber har fått lov til å spille Beck i Sverige. Det kan ikke bli bedre, så det håper vi på, sier han og ler.

Jørn Lier Horst.

FORNØYD: Jørn Lier Horst var på settet da innspillingen startet tirsdag denne uken. Han er veldig fornøyd med de bildene han har sett så langt.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Liker mangelen på demoner

I bøkene må Wisting løse krimgåter i Larvik. Nordin liker karakteren han nå spiller, godt.

– Det flotte med Wisting er at hans grunnmur er veldig humanistisk, så han er en politifaglig veldig ordentlig fyr. Jeg liker at det ikke er så mye demoner i han, men han har et liv på hjemmebane som han ikke får helt til. Motsetningen mellom å jobbe med politisaker og samtidig forsøke å være en bra far for barna sine, er veldig sterk i han. Det er det morsomt å jobbe med som skuespiller.

Regissør og serieskaper Trygve Allister Diesen er på sin side glad for å ha skuespilleren med på laget.

– Han har en integritet som skuespiller, og er en person du har lyst til å være sammen med. Han er veldig lett å jobbe med, og veldig fin å regissere fordi han går så inn i rollen, skryter regissøren.

Tar Wisting ut i verden

Serien skal gå på TV3 og Viaplay, og Diesen røper at serien ikke kun er for det norske tv-publikummet.

– Serien skal gå i Skandinavia, Tyskland og mange andre steder. Det blir gøy. Vi håper å ta Wisting ut i verden, sier han.

Innspillingen i Larvik.

LOKALT: Jørn Lier Horst, som selv bor i Stavern, er glad for at produksjonsselskapet Cinenord Drama og det danske selskapet Good Company Films har valgt å spille inn serien i Larvik. – Det er vått, kaldt og litt utrivelig. Det tror jeg passer bra. Kyststripa har en annen side også, men da må vi noen måneder ut i produksjonen. Da skal vi vise den andre siden, sier han.

Foto: Philip Hofgaard / NRK