Hopp til innhold

Forfatter Storhaug uønsket- nå får hun komme likevel

RØYKEN (NRK) : Bokhandlerne i Telemark og Vestfold ønsker likevel å ta imot bøker av forfatter og samfunnsdebattant Hege Storhaug fra Arendal.

Hege Storhaug

OVERRASKET OG SKUFFET: Forfatter og samfunnsdebattant Hege Storhaug ble skuffet over at arrangementene med henne ble avlyst. Nå får hun lov til å komme likevel.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Hege Storhaug er på signeringsturné med boka «Islam. Den 11. landeplage». Det var ARK-bokhandlerne i Grenland og Larvik som ga beskjed om at de avlyste arrangementene med forfatteren.

– Jeg ble veldig skuffet, for jeg har skrevet en bok til folket, og jeg vil ut til folket. Jeg ble skuffet og veldig overrasket. Det har bare vært mye positivitet rundt denne boken, og jeg har hatt mange arrangementer hvor det aldri har vært noen problemer.

Nå får forfatteren og samfunndebattanten komme til Vestfold og Telemark likevel. Lederen i Larvik debattforum, Bjørn Melleby, sa til NRK tirsdag formiddag at de nå har stoppet det han kaller boikott.

Les også:

Er ikke rasist

Regiondirektør Jon Georg Husby avviser at dette var en boikott.

– Arrangementene ble avlyst fordi de kolliderte med andre arrangement. Bokhandlerne fikk for kort frist, sier han til NRK. Husby bekrefter at Storhaug skal gjennomføre signeringene i disse fem butikkene.

Storhaug selv forklarer avlysningen slik;

– Jeg har fått høre ifølge ARK-kjeden at avlysningene skyldes at det skal ha vært bråk og uro når jeg har signert bøker. Det er ikke tilfelle, sier hun.

Er du rasistisk?

– Det er en hersketeknikk. Jeg har flere venner med ikke-vestlig bakgrunn, åde her i Norge og ikke minst i Pakistan, enn jeg har norske venner. Det er en fin måte å slippe unna å snakke fag, ved å komme med denne typen beskyldninger.

Ark bokhandel

ARK-kjeden beklager overfor Storhaug, og sier at signeringene skal gå som planlagt i Vestfold og Telemark.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

ARK beklager

Forrige måned avlyste en Norli-bokhandel et signeringsbesøk av Storhaug. Begrunnelsen var sikkerheten til kundene. Det har vært politi til stede der hun så langt har signert bøkene sine.

– De har vært på alle mine arrangementer. Det setter jeg pris på, for da føler jeg meg trygg. Jeg har også bodd på skjult adresse siden 2009. Det var et tiltak fra myndighetene, og det betyr at de passer på. Jeg er veldig glad når jeg blir passet på, sier forfatteren.

Regiondirektør i ARK, Jan Georg Husby sier at de beklager hvis Storhaug oppfattet at hun ikke var velkommen.

Det har ikke på noen som helst måte vært et ønske fra ARK at disse signeringene ikke skulle finne sted. Vi har ikke ønsket at denne boka ikke skulle være synlig i våre butikker, ei heller at ikke forfatteren skal få komme og signere boken sin, sier han.