Stefar tiltalt etter dødsfall

Den åtte år gamle gutten ble funnet død i sitt eget hjem.

Graven til Christoffer

Graven til den 8 år gamle gutten har vært utsatt for hærverk flere ganger.

Foto: NRK

En mann i midten av 30-årene fra Sandefjord satt mandag på tiltalebenken i Tønsberg tingrett, etter at en da åtte år gammel gutt ble funne død i sitt hjem i Kodal for snart fire år siden.

Mannen erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen.

Gutten ble funnet med munn og nese tilstoppet med papir i sin egen seng.

Les: Gransker dødsfall

Les: Noen skjender barnebarnets grav

Lang sykdomshistorie

Åtteåringen hadde blant annet brudd i hodeskallen og knusningsskader i kinnet.

Riksadvokaten mener at skadene var forårsaket av vold, og at gutten døde som følge av hodeskadene. Han har tiltalt stefaren til åtteåringen for mishandling med døden til følge.

Tiltalte hevdet i retten at han ikke har gjort noe med gutten som skulle føre til skadene som han ble påført. Han forklarte seg om hvordan han opplevde gutten og de medisinske problemene gutten hadde, blant annet ADHD, vanskelig med å gå og at han falt en del.

Fordi den avdøde gutten hadde en lang sykdomshistorie, og for å få saken godt opplyst, er det innkalt i alt fem sakkyndige i retten.

Hans forsvarer, Brynjar Meling, sier at mannen hele tiden har hevdet at han er uskyldig.

Tidligere henlagt

Det er en samlet vurdering etter politiets etterforskning, og de medisinske undersøkelsene etter at gutten døde, som gjør at stefaren nå er tiltalt.

- Det problematiske i saken er at det har gått lang tid og at forklaringer, også fra vitner, falmer med tiden, sier Halsbog.

Påtalemyndigheten har tidligere henlagt saken.

Aktor i saken, statsadvokat Per Halsbog, var ikke med på å foreslå henleggelse. Han synes det er uproblematisk at denne spesielle saken nå kommer opp igjen.