Hopp til innhold

Sparer penger på streiken

Tønsberg kommune har spart over tre millioner kroner på lærerstreiken.

Lærerstreiken 2014
Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Voksenopplæringen og tre av ungdomsskolene i kommunen er stengt og Tønsberg kommune sparer ca. 300.000 kroner hver dag i lønnsutgifter, så lenge streiken varer.

Petter Berg

Ordfører Petter Berg sier det er for tidlig å si om pengene går tilbake til skolesektoren når streiken er over.

Foto: Henrik Bøe / NRK

– Dette er ikke noen ønsket situasjon fra vår side. Vi hadde heller ønsket at disse pengene hadde blitt brukt til skolen, at skolene våre hadde vært i gang og at elevene hadde fått den undervisningen de har krav på, sier ordfører Petter Berg.

Kan ikke love penger til skolene

Onsdag meldte kommunen at de så langt har spart over tre millioner kroner i lønnsutgifter på streiken.

Om pengene går tilbake til skolesektoren eller kommer til å brukes til å tette andre hull i kommunebudsjettet kan ikke Berg si noe om ennå.

– Først må vi få en oversikt over situasjonen og se hva som blir det endelige resultatet. Så må vi ta diskusjonen om hva det overskytende eventuelt skal brukes til. Det må vi ta en grundig diskusjon på, sier ordføreren.

409 lærere i streik

Onsdag ettermiddag meldte Utdanningsforbundet at streiken trappes opp fra kommende tirsdag. Ytterligere 46 lærere i Vestfold blir tatt ut, denne gangen på Nøtterøy.

Med denne opptrappingen er til sammen 409 lærere i Tønsberg, Horten og Nøtterøy tatt ut i streik. Dette rammer undervisningen ved ungdomsskoler, videregående skoler og voksenopplæring.