Hopp til innhold

Skøytelegende hedres med Maier Arena

Tidligere skøyteløper og olympisk mester, Fred Anton Maier, får en skøytebane oppkalt etter seg.

Fred Anton Maier hedres

SE VIDEO: Skøyteheltene Knut Johannesen, Fred Anton Maier og Per Ivar Moe var samlet til den offisielle åpningen av Maier Arena.

– Det er klart jeg setter veldig stor pris på dette og jeg er veldig stolt, sier Fred Anton Maier.

Tønsberg Turnforening kom i dag i mål med sitt ønske om å gi Tønsberg stadion et nytt navn, nemlig Maier Arena.

– En selvfølge

– Det er nesten en selvfølge når du tenker på hva Fred Anton Maier har betydd for Tønsberg. Ikke bare var dette hans treningsarena over mange år, men han har også vært en ildsjel i ettertid. En mer folkelig mann kan du nesten ikke tenke deg, sier Terje Andersen i Tønsberg turnforening.

Foruten hedersgjesten selv var skøytehelter som Knut «Kupper'n» Johannesen, Per Ivar Moe, Torstein Seiersten og Magne Thomassen på plass under den offisielle åpningen.

– At Maier Arena blir det nye navnet er helt fantastisk. Jeg husker godt den gangen han vant 10 000 meter på Bislett. Jeg hadde aldri hørt om gutten. Jeg hilste på ham og fikk erfare at det var en mann som hadde kommet for å bli, sier Knut «Kupper'n» Johannesen.

Gode venner

Per Ivar Moe har flere gode minner fra Tønsberg stadion.

– Fred betydde mye og han var en klippe, akkurat som Knut. Jeg traff dem begge i 1962 da jeg var 17 år, og det ga meg mye å få være sammen med disse guttene. Vi ble en god kameratgjeng, og det vennskapet har vi bevart i mange år, sier Moe.

Maier Arena

NY PORTAL: Mandag ettermiddag ble Maier Arena offisielt åpnet.

Foto: Roald Marker / NRK

Fred Anton Maier håper de vil kunne utvikle banen slik at de får rekruttert flere til sporten.

– Det er gøy å se at vi har så mange medlemmer, men skal det bli flere så må vi ha is på indre bane og mer kulde på ytre bane. Det er helt avgjørende. Da får vi både foreldre og unger med, sier han.

Ordfører i Tønsberg, Petter Berg, utelukker ikke at det kan skje.

– Med et så fint navn og et så fint skilt så forplikter det også til å utvikle banen. Så får vi se hva vi kan få til i fellesskap, sa Petter Berg under åpningen.