Hopp til innhold

Skolemobbing til Konfliktrådet

Den grove mobbingen av tre elever ved Stridsklev ungdomsskole i Porsgrunn skal forsøkes løses i Konfliktrådet.

Stridsklev skole i Porsgrunn

Rektor ved Stridsklev ungdomsskole i Porsgrunn sier at det har vært en vanskelig og vond tid for alle partene i mobbesaken, og at det skal bli godt å komme til en avslutning.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Trusler, ransaking og tyveri av penger var lenge hverdagen til tre skoleelever ved Stridsklev ungdomsskole i Porsgrunn dette skoleåret.

De tre guttene ble terrorisert av en gjeng med sisteårs-elever på skolen.

Nå skal saken forsøkes løses i Konfliktrådet i slutten av april. Det er moren til en av guttene som har vært utsatt for mobbingen og truslene svært glad for.

– Vi får bare heve hodet og møte opp, og gjøre det beste ut av det. Jeg håper at Konfliktrådet vil løse saken, og at det blir ro. Det er det vi trenger, sier hun.

Vanskelig og vond tid

Det går rundt 200 elever ved skolen. Administrasjonen ved skolen satte inn ekstra tiltak for å bedre hverdagen til de tre elevene, da saken ble kjent i media i begynnelsen av mars.

Rektor Turid Berntsen er glad for at en utenforstående part nå får en anledning til å finne en løsning på problemene de har hatt.

– Nå synes vi det skal bli godt å komme til en avslutning. Det har vært en vanskelig og vond tid for alle parter, tenker jeg. Vi er veldig fornøyd med at det blir tatt til Konfliktrådet, og at skolen får være part i det rådet. Da behøver vi ikke gjøre ting to ganger, sier Berntsen.

Teksten fortsetter under bildet.

Torill Jensen

Torill Jensen, leder ved Konfliktrådet i Telemark, sier at 94% av sakene som havner til megling får et positivt utfall.

Foto: Konfliktrådet

Får et positivt utfall

Konfliktrådene i Norge hadde i fjor over 1200 saker som omhandlet mobbing og trusler. Mye tyder på at tallet vil øke dette året.

Det er ikke fordi problemene med mobbing nødvendigvis øker, men at flere skoler blir oppmerksomme på at megling i Konfliktrådet kan være viktig.

Torill Jensen, leder ved Konfliktrådet i Telemark, kan fortelle at 94% av sakene som havner der, får et positivt utfall.

– Barn er lette å snakke med. De har en høy grad av rettferdighet, men de kan også som oss voksne ikke sette tak for hva folk bør tåle, og ikke helt klare dette med empati overfor andre mennesker. Når du setter dem sammen og de får høre hva det får av sorg, bekymring og problemer for dem som blir utsatt for mobbing, så synes jeg de tar det veldig fint, og de har full forståelse for at dette er noe de synes det hadde vært forferdelig å bli utsatt for, sier Jensen.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark