Hopp til innhold

Skadd etter togavsporing på Vestfoldbanen

Fem personer er skadd etter at et av NSBs nye supertog sporet av mellom Tønsberg og Holmestrand ved Nykirke onsdag formiddag.

.

Togavsporing ved Nykirke

Minst en skal være skadd i togavsporingen.

Foto: Stener Kalberg

Jernbaneverket meldte først om togavsporingen ved gamle Nykirke stasjon på sine nettsider. Avsporingen skjedde klokka 10.30.

– Fem personer er skadd. Én av dem er hardt skadd, og sendt til Ullevål universitetssykehus. Skadene er ikke livstruende, sier politiets innsatsleder på stedet Helge Knudsen til NRK.no.

Ullevål opplyser ved 15-tiden at en 56-år gammel mann er innlagt med moderate skader.

Vestfold politidistrikt skriver i en pressemelding at fire personer er fraktet til Sykehuset i Vestfold og én person er fraktet til Oslo.

Se grafikk av ulykken her

Nytt supertog

Ifølge jernbaneverkets pressevakt er dette et tog som var på prøvekjøring, og det skal ikke dreie seg om et passasjertog.

Testtoget er av den nye typen «Stadler Flirt», som etter planen skal settes i trafikk på Vestfoldbanen 29. februar.

– Vi kan bekrefte at det er et av våre nye tog. Fem personer var om bord da ulykken skjedde. En vogn veltet i avsporingen, og det er store skader på togsettet, sier presseansvarlig i NSB Håkon Myhre til NRK.

Kjørte i fjellvegg

Myhre i NSB sier at toget skal ha vært borti en fjellvegg.

– Det er vanskelig for oss å si hva som har skjedd så tidlig. I og med at dette er et nytt togsett, er det viktig å få klarhet i hva som har forårsaket ulykken. Vi håper og tror at det at toget er nytt, ikke har noen sammenheng med ulykken.

Havarikommisjonen er nå på stedet, opplyser NSB.

Se video fra ulykkesstedet:

Video Togulykken i Vestfold

Togulykken i Vestfold

Området sperret av

Vestfold politidistrikt sier at det var vanskelig arbeidsforhold på stedet.

– Skadestedet ligger noe vanskelig tilgjengelig, og redningsmannskapene måtte ta seg fram til ulykkesstedet langs skinnegangen, sier kommunikasjonsrådgiver Torgny Alstad.

Politiet sperret raskt av hele området, og ingen, verken skuelystne eller journalister, fikk nærme seg ulykkesstedet da det fare for at kjøreledningen kunne falle ned på stedet.

– Det er et ambulansehelikopter, et redningshelikopter, seks ambulansebiler, tre brannbilder og mange politibiler her, sier NRKs reporter på stedet.

En hundepatrulje gjennomsøker også togsettet, slik at det er hundre prosent sikkert at ingen andre enn enn de nevnte NSB-ansatte var om bord.

Togavsporing Nykirke

Ambulansene står på rekke og rad for å ta imot skadde.

Foto: Aina Indreiten / NRK

Buss for tog

NSB Flirt

NSBs nye flørt skal på skinnene fra 2012

Foto: Camilla H. Wernersen / NRK

Politiet skrev dette i en pressemelding etter ulykken:

– Vestfold politidistrikt mottok klokka 10.44 i dag melding om en togulykke på Vestfoldbanen mellom Nykirke og Holmestrand. Det er meldt om personskade, men foreløpig ukjent omfang..

Strekningen er nå stengt. Mellom 100 og 200 meter av skinnegangen er ødelagt etter avsporingen.

Jernbaneverket henviser reisende videre til NSB.no for mer informasjon om rutetider og forsinkelser. Det går nå buss for tog mellom Holmestrand og Tønsberg.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark