Hopp til innhold

Ser du frem til å få ditt personlige bilskilt?

Da må du vente lenge.

web guru

ÅR: Det vil ta flere år før det blir mulig å få personlige bilskilt i Norge. Det sier seksjonssjef ved kjøretøyregistreringen i Vegdirektoratet, Heidi Øwre.

Foto: AARON GUSTAFSON/CREATIVE COMMONS

Selv om samferdselskomiteen på Stortinget sa ja til personlige bilskilt i desember, blir det lenge til nordmenn kan betale for få det navnet de ønsker på registreringsskiltet på bilen sin.

– Det blir ikke i år og det blir sannsynligvis ikke neste år heller, sier seksjonssjef Heidi Øwre ved kjøretøyregistreringen i Statens vegvesen.

Har fått flere henvendelser

– Dette blir en del av det nye autosys-prosjektet som er under planlegging. Det skal erstatte dagens 35 år gamle motorvognregister, og vi må blant annet utvikle et system som kan håndtere personlige bilskilt. Det er et langsiktig prosjekt, forklarer Øwre.

Hun forteller at trafikkstasjonene allerede har mottatt henvendelser fra folk som vil sikre seg «det beste navnet».

Bilskilt

FAVORITTBANDET: Ved hjelp av litt skribling utenfor nummerskiltet, har denne bileieren fått favorittbandet på skiltet.

Foto: GRUNTZOOKI/CREATIVE COMMONS

Øremerkes trafikksikkerhet

Prislappen per skilt kan bli mellom 5000 og 10 000 kroner og inntektene skal øremerkes trafikksikkerhet. Prisen for vanlige bilskilt er i dag 120–140 kroner.

– Dette er en flott ordning som kombinerer kreativitet til den enkelte i tillegg til at det vil gi midler til trafikk sikkerhet, sa KrFs stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan i desember.