Sykehuskamp ga mange nye medlemmer

Senterpartiet i Tinn opplever en stor pågang etter kampen om sykehustilbudet på Rjukan.

Sykehusdemonstrasjon i Oslo

Over to tusen demonstrerte mot nedleggelsen av akuttmottakene på Rjukan og i Kragerø.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Sykehuskampen endte med et vedtak som fjerner akuttilbudet på sykehuset på Rjukan. I ettertid har det ført til et stort politisk engasjement.

Medlemmene i Tinn Fremskrittsparti ønsker å legge ned lokallaget. Høyre har fått noen utmeldelser, opplyser lederen for Tinn Høyre, Bjørn Sverre Birkeland. Samtidig opplever Senterpartiet i kommunen en oppsving som gleder fylkessekretær Sveinung Leikvoll.

Sveinung Leikvoll

Fylkessekretær Sveinung Leikvoll sier det blåser en senterpartivind gjennom Tinn nå.

Foto: Tinn Senterparti

Medlemsmøtet i Tinn Senterparti

Det kommer til å bli trangere rundt bordet til lokallaget i Tinn framover.

Foto: Tinn Senterparti
– 25 nye medlemmer. Det er en formidabel vekst, mener han etter å ha oppsummert møtet i Senterpartiets lokallag torsdag kveld.

Leikvoll er ikke i tvil om hva som er årsaken til engasjementet.

– Folk er forbanna på de andre partia som ikke var å stole på under sykehuskampen, slår Leikvoll fast. Han mener Senterpartiet har deltatt på en måte som gjør at folk kjenner igjen partiets politikk både lokalt og på Stortinget.

Skal utnytte medvinden

Senterpartiet har hatt ordføreren i Tinn i flere omganger, men de seinere åra er det Arbeiderpartiet og nå Høyre som styrer ordførerklubba.

– Det var en gang vi hadde 47 prosent av stemmene etter kommunevalget og 17 representanter i kommunestyret, husker Leikvoll.

Han mener sykehussaken og diskusjoner om kommunesammenslåing kommer til å slå heldig ut for Senterpartiet. Nå skal lokallaget og fylkespartiet sørge for å utnytte medvinden.

– Senterpartiet opplever en ny vår i Tinn akkurat nå, smiler Sveinung Leikvoll bredt.