Se hele sankthans-sendingen fra Stavern

Sankthansaften sendte vi over ni timer direkte fra Stavern. Her kan du se hele sendinga.

Stavern
Foto: Jan Gulliksen / NRK

I løpet av disse timen hadde programlederne Mette Stensholt Schau og John-André Samuelsen hendene fulle med gjester og diverse aktiviteter på lands og til vanns.

Vi startet klokken 12, med Anita Hegerland som gjest. Vi testet også en 20 år gammel redningsvest. Fungerte den like godt som da den var ny?

Hvor fort tar en plastjolle fyr? Det testet vi ut rett etter klokka 13. I den andre timen fra Stavern var tema også Slaget på Nesjar og vi laget fiskesuppe.

Ida Stein hadde urpremiere på sin nye singel «Hometown» i time tre. John-André besøkte en yacht som lå til havn i Stavern, 73 fot lang, Halvor Bakke dekket sankthansbordet og vi fikk se og høre Arve Tellefsen spille.

Simon Andersen står på scenen alene for første gang, og kom innom oss og slo av en prat og en trall. Vi møtte to unge menn som nylig ble reddet av Redningsselskapet, da de fikk motorhavari og båten tok inn vann rett ved Stadt. Vi tente grillen og fikk godt tips til litt annerledes grillgodt, og ble med barn på krabbefiske.

Formel-1 fører Marit Strømøy kjørte i mer enn 200 km/t midt i havnebassenget, og Redningsselskapets generalsekretær Rikke Lind kom innom og fortalte oss om 125-årsjubileet. Lars Martin Myhre, Linda Kvam og Terje Johannessen var på besøk og sang.

Sjektekorpset spilte og Hans-Erik Dyvik Husby (Hank von Helvete) og Jenny Jenssen kom innom og snakket om forestillingen «Cornelis og damene».

Så kom Jeff Wasserman og Astrid Tveitan og sang, før det ble gjort klart til båtkortesjen.


Klokka 18 fikk vi være med på den tradisjonelle båtkortesjen, med trekkspill og pynta båter og folk. Regnet kom i strie strømmer og vi trakk innendørs i naustet til Stavernsoddens fyr.

Justisminister Anders Anundsen var hjemme på sankthansaften og kom innom oss. I tillegg måtte RS Stormbull ut og fjerne tau fra en propell. Vi var med live.

Den siste timen er vi med når dykkere redder propellen på en båt, vi tenner et flytende sankthansbål og får besøk av artist Astrid Tveitan fra Tønsberg.