34-åring løslatt av tingretten - politiet anker

Tingretten sier nei til varetektsfengsling av den 34 år gamle mannen som er siktet i forbindelse med drapet på Kari Grønnestad i Skien sommeren 2012. Politiet har anket avgjørelsen.

Tollef Skobba

Forsvarer Tollef Skobba mener politiet har en svak sak mot hans klient.

Foto: Kurt Inge Dale

Siste: Politiet skriver i en pressemelding at de har anket avgjørelsen og bedt om oppsettende virkning. Det innebærer at mannen blir sittende fengslet til Agder lagmannsrett har behandlet anken.

– Politiet mener vilkårene er oppfylt for at den siktete skal sitte fengslet. Så får vi se hvordan lagmannsretten vurderer det til uken, sier politiadvokat Guro Siljan til NRK.

Politiet endret siktelsen

Siktelsen mot 34-åringen ble endret tidligere i uka etter at retten først sa nei til å varetektsfengsle ham på grunnlag av den opprinnelige siktelsen for medvirkning til legemsbeskadigelse. Han er nå siktet for å ha unnlatt å hjelpe noen som er i nød.

Fredag ble han på nytt framstilt for varetektsfengsling. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører og varte i innpå to timer. I forkant av møtet hadde mannen gjort det klart via sin forsvarer, Tollef Skobba, at han nekter straffskyld. Det gjentok han under fengslingsmøtet.

– Han blir løslatt, sier Skobba til NTB.

– Nå er det opp til politiet å avgjøre om de skal anke på nytt, eller om de nå skal innse at man skal ta litt menneskelige hensyn, sier han.

Ba om fire uker

Politiadvokat Svein Folkestad

Politiadvokat Svein Folkestad.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Mannen er samboer med avdødes 31 år gamle datter som er siktet for forsettlig drap på sin mor.

– Jeg begjærte ham varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll og medieforbud, sier politiadvokat Svein Folkestad til NTB etter fengslingsmøtet i Nedre Telemark tingrett i Skien.

Politiadvokat Guro Siljan i Telemark politidistrikt sier til NTB at de mener det er skjellig grunn til å mistenke ham etter den nye siktelsen. Politiet ba om varetektsfengsling av hensyn til faren for bevisforspillelse.

Forsvareren mener 34-åringens versjon av saken er styrket etter den etterforskningen som er gjennomført.

– Og jeg mener at det hendelsesforløpet han beskriver, overhodet ikke rammes av straffebestemmelsen, verken den eller andre, sier Skobba til NTB.

Krevende etterforskning

Guro Siljan

Politiadvokat Guro Siljan.

Foto: Grete Ingebjørg Berge

Siljan understreker at det er krevende å etterforske hendelser som ligger tre år tilbake i tid.

– Det gjenstår et omfattende arbeid før vi kan danne oss et bilde av hendelsesforløpet i 2012, opplyser hun.

Den taktiske etterforskningen fortsetter neste uke med nye avhør av siktede og vitner.

– De tekniske undersøkelsene blir også videreført, og forventes å fortsette i lang tid fremover, sier politiadvokat Guro Siljan.