Hopp til innhold

Pleieansatt siktet for nakenfoto

Skal ha tatt nakenbilder av beboer på institusjon.

NRK gjør oppmerksom på følgende:

Politiet har etter at denne saken ble omtalt, henlagt saken som intet straffbart forhold.

En ansatt ved en bolig for psykisk utviklingshemmede i Tønsberg er politianmeldt og siktet for å ha misbrukt stillingen sin. Mannen skal ha tatt nakenbilder eller lettkledde bilder av en av beboerne i omsorgsboligene.

– Vi har funnet ut at det er tatt et uheldig bilde av en bruker, sier Trond Frøyen som er virksomhetsleder i Tønsberg kommune.

Etter at Helsetilsynet meldte saken til politiet har mannens bolig blitt ransaket, og både datamaskin, mobiltelefon og kamera er beslaglagt. Politiet er usikre på når bildet ble tatt, men ifølge kommunens virksomhetsleder ble bildet tatt en gang i fjor sommer.

Kommunen visste om bildet

Det var først da NRK.no tok kontakt med kommunen at de ble oppmerksomme på at mannen nå er siktet for nakenfotografering. Dette til tross for at kommunen visste at han hadde tatt et, som de selv kaller det, "uheldig" bilde.

– Det som skjedde etter hendelsen i fjor sommer var at han ble fulgt opp av nærmeste leder, og de hadde en dialog og var enige om at dette var uheldig og at det ikke skulle gjenta seg, sier Frøyen til NRK.no.

Nakenbilder på bruker-pc

Tidligere i år ble det funnet feriebilder, angivelig tatt på en nudiststrand, fra den ansatte og hans kjæreste på en av brukernes datamaskin. Ifølge Frøyen er dette også kritikkverdig, men ikke straffbart. Dersom politiet mener at det har skjedd noe straffbart, kommer mannen foreløpig til å bli suspendert.

– Blir det tiltale og en eventuell dom for et straffbart forhold, så opphører mannens arbeidsforhold til Tønsberg kommune, sier Trond Frøyen.