Hopp til innhold

Person bekreftet omkommet etter brann i Horten

Én person er bekreftet død etter rekkehusbrannen som oppstod på Borre. Personen er ikke identifisert.

Full fyr i rekkehus i Horten

Brannbiler fra flere stasjoner i Vestfold rykket ut til en melding om brann i et rekkehus på Borre i Horten. Meldingen kom inn klokken 16:16 lørdag ettermiddag. Da brannmannskapene ankom stedet var én leilighet overtent.

Brannen skal ha startet i første etasje i én av leilighetene. Husrekken bestod av 10 leiligheter. Det var en forbipasserende som varslet om brannen, opplyser politiet til NRK.

Én person funnet omkommet

Politiet har begynt å avhøre vitner. Politiet gikk tidligere ut med at det var én beboer savnet. En person er nå funnet død. Det jobbes med å avklare om den savnede personen er den avdøde, melder politiet på Twitter.

– Én mann er savnet og det er nå funnet én død person. Personen som er funnet kan vi ikke se om er mann eller kvinne, sier operasjonsleder i politiet, Roger Aaser til NRK.

Ikke lenger eksplosjonsfare

Brannvesenet gikk ut med at det var spredningsfare til naboleiligheter og muligheter for propan/Acetylen eksplosjon på stedet. Politiet bekrefter nå at det ikke lenger er eksplosjonsfare.

brann

FULL FYR: Et rekkehus i Horten står nå i full fyr. Fare for eksplosjon, melder politiet.

Foto: Aina Beate Indreiten / NRK

Brannvesenet skal ha kontroll over brannen.

– Vi har kontroll over brannen og har begynt med etterslukking. Det kommer til å ta flere timer, sier vaktleder Eva Hynne, Vestviken-110.

Brannvesenet og politiet vet fortsatt ikke årsaken til hvordan brannen oppstod.

Taket raser på direkten. Hør lydopptaket her.

Politiet valgte å ikke evakuere omsorgsboligene som lå på samme tomt som brannen oppstod.

– Politiet vurderte å evakuere beboerne, men siden det bor mye eldre mennesker der og det var kaldt så ba vi dem holde seg innendørs med lukkede vinduer, sier innsatsleder i politiet, David Bakke til NRK.

Bygget som brant ned eies av Horten kommunale boligstiftelse.