Hopp til innhold

To tiltalt for voldtektsforsøk

Ei jente sovnet på fest og skal ha blitt utsatt for overgrep av andre festdeltagere. Onsdag startet rettssaken i Tønsberg tingrett.

Norges lover

TO TILTALT: Onsdag og torsdag møter to gutter i Tønsberg tingrett tiltalt for forsøk på voldtekt under en fest i Vestfold.

Foto: Berit Roald / SCANPIX

Flere ungdommer var tidligere i år på en fest i Vestfold der fem av dem skal ha hatt sex med hverandre og filmet handlingene. Alle skal ha vært beruset og på et tidspunkt sovnet ei jente.

Politijurist Lise Dalhaug har tidligere fortalt Tønsbergs Blad at filmene fra festen viser to av guttene som fører en gjenstand inn i skjeden til den sovende jenta.

De to guttene er nå tiltalt for forsøk på voldtekt under søvn, samt filming og distribusjon av overgrepsfilmene. Onsdag starter rettssaken i Tønsberg tingrett.

– Hun gruer seg

Rita Aase, advokat

BISTANDSADVOKAT: Rita Helene Krøgenes Aase representerer den fornærmede jenta.

Foto: Advokatfelleskapet Bjørnli, Grindvoll & Aase

Jentas bistandsadvokat Rita Helene Krøgenes Aase forteller at hennes klient har følt saken så belastende at hun har valgt å flytte.

– Saken preger henne. Hun følte seg utstøtt og mobbet på skolen, og har flyttet til et annet sted i landet. Hun gruer seg til rettssaken, forteller Aase.

Begge de tiltalte nekter straffskyld. Det oppgir deres forsvarere Arild Almklov og Jonny Sveen.

NRK har vært i kontakt med aktor i saken, Alf Martin Evensen, som ikke ønsker å uttale seg i forkant av rettssaken.