Hopp til innhold

Nei til EUs neste leder?

Valgkomiteen i Nei til EU ønsker Kathrine Kleveland som ny leder etter Heming Olausen.

Ny leder for Nei til EU?
Foto: Bjørn Grimstad / Nei til EU

Det melder organisasjonen på sine egne nettsider.

Kathrine Kleveland fra Holmestrand kan dermed overta stafettpinnen etter lederen gjennom mer enn 10 år; Heming Olausen fra Re.

Heming Olaussen

Heming Olausen gir seg som leder, kan bli etterfulgt av enda en vestfolding.

Foto: Kallestad / SCANPIX

- Nei til EU er en viktig politisk organisasjon og allianse i norsk politikk. Vi forvalter nei-seieren fra 1994 på vegne av hele nei-siden, og det er viktig at Nei til EU fortsatt skal være en bred allianse der alle EU-motstandere skal føle seg velkommen. Vi trenger alle med på laget, og vi har plass til fler! sier Kathrine Kleveland, som er glad for nominasjonen.

Nei til EØS?

- Det er et åpenbart paradoks at samtidig som 70 prosent av folket sier nei til EU-medlemskap, så har EU aldri hatt så mye makt i Norge. EØS-avtalen uthuler så vel det norske folkestyret som Grunnloven. Derfor går Nei til EU inn for en folkeavstemming om EØS. sier Kleveland.

- Saker som sosial dumping, differensiert arbeidsgiveravgift og fortsatt veto mot postdirektivet vil være blant flere viktige saker for Nei til EU framover.- Jeg gleder meg til å ta fatt på de mange store oppgavene, dersom landsmøtet velger meg som ny Nei til EU-leder, avslutter Kathrine Kleveland.