Møt Vestfolds fylkeshund

Fylkeshunden Jonas er svært samfunnsengasjert, liker å være midtpunkt og har sin helt egen pressetalsmann og sekretær som til daglig er fylkesmann.

Møt Vestfolds helt egne fylkeshund.

Se video

De er kjent i bybildet Erling Lae og fylkeshunden Jonas. Noen mener at hunden har blitt et ufrivillig talerør for sekretæren. Erling Lae ser ikke bort ifra at han deler noen av Jonas sine meninger.

Sekretæren for fylkeshunden som jo er fylkesmann til daglig skal være litt forsiktig med å mene ting. Men hvis fylkeshunden uttrykker noen av meningene på en litt harmløs måte, så er det liksom ikke så farlig, sier Lae.

Fylkeshunden har blant annet uttalt seg om kommunegrenser, og Lae ser ikke bort ifra at han deler noen av hundens meninger.

Han har vært ute og luktet på kommunegrensen mellom Tønsberg og Nøtterøy og den luktet ikke noe, så fylkeshunden har ingen prestisje i den saken, sier sekretæren.

Fylkeshunden

Fylkeshunden Jonas er svært samfunnsengasjert og har meninger om det meste, skal vi tro hans sekretær og eier Erling Lae.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Noen ville kanskje kalle fylkeshunden populistisk, men ifølge sekretæren er Jonas en nøytral fylkeshund som støtter den som gir ham mest griseører og tyggeben.

Det er kanskje et snev av populisme her, men han er egentlig helt politisk nøytral og gjør ikke forskjell på noen. Han kan av og til virke litt skummel, men han er grunnleggende snill på bunnen og har aldri en skjult agenda.

Fylkeshunden Jonas

Hvis fylkeshunden hadde vært menneske, tror sekretæren det hadde gått mest i øl, damer og fotball.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Fylkeshunden er også svært opptatt av nyheter og særlig avisenes papirutgave.

Han synes det står mye teit der, og mener at noen aviser passer best til å pakke inn tyggeben i, avslutter fylkeshundens sekretær og eier, Erling Lae.