Meldte seg ut av Høyre i protest

Komplett-gründer Eric Sandtrø melder seg ut av Høyre i protest mot regjeringens forslag til statsbudsjett.

Komplett-gründer Eric Sandtrø melder seg ut av Høyre i protest mot regjeringens forslag til statsbudsjett.

Regjeringen vil nemlig øke momsfritaket på netthandel fra utlandet, noe Sandtrø mener er galskap. Sandtrø er en av gründerne bak Norges største nettbutikk Komplett, og driver i dag sportsbutikk på nett. Han tror færre arbeidsplasser blir realiteten.

Det eneste de oppnår er færre arbeidsplasser i Norge, sannsynligvis på bekostning av at man blir gjenvalgt. Det synes jeg er en spesiell prioritering.

Nettbutikkene i Norge går en utrygg framtid i møte, tror Sandtrø. For da regjeringen presenterte sitt forslag til statsbudsjett i dag, var ett av punktene å øke grensen for momsfri netthandel fra utlandet. Fra 200 kroner til 500 kroner.

Det gir ingen mening. Vi har allerede i dag Europas høyeste grenser for momsfri import fra utlandet, og så velger regjeringen nærmest å tredoble den.

Drive fra utlandet

Han tror store nettbutikker som Komplett vil drive fra utlandet i stedet for Norge hvis regjeringen får det som de vil. Sandtrø har tidligere vært leder i Sandefjord Unge Høyre, men er i dag svært skuffet over politikken regjeringspartiene fører.

Det handler om å være prinsippfast, og da har jeg valgt å melde meg ut i dag.

Sandtrø sier det handler om prinsipper og det å forsvare det du tror er riktig.

Dette vil jeg ikke være med på, det er rett og slett galskap.

Ille for Vestfold

Leder av Vestfold Arbeiderparti, Truls Vasvik, ser på statsbudsjettet med bekymring.

Vi er i dag forelagt et statsbudsjett som kan bli ille for Vestfold. Jeg er bekymret for Komplett og andre nettbutikker i fylket.

Vasvik sier videre at det vitner om en regjering som ikke ønsker næringslivets beste.

Kristin Saga

Regiondirektør i NHO Vestfold, Kristin Saga.

Foto: John-André Samuelsen

– Det er også paradoksalt at finansministeren i sitt fremlegg varslet noe høyere arbeidsledighet i Norge, når regjeringens forslag i verste fall vil bidra direkte til dette.

Også NHOs regiondirektør i Vestfold, Kristin Saga, er skeptisk til regjeringens forslag.

– Dette er et uklokt forslag som bør endres gjennom behandlingen i Stortinget, sier Saga.

Hun legger til at pengene på statsbudsjettet må gå til å styrke norsk konkurranseevne, ikke svekke den, gjennom å øke konkurranseulempen for norsk handelsnæring vesentlig.