– Jeg lever med frykt etter overfallet

26-åringen som ble slått ned i Skien natt til lørdag, ble operert onsdag ettermiddag. Selv er hun sikker på at hun hadde dødd hvis ikke noen hadde kommet.

Sandra Siljan Danielsen ble overfalt og slått av en fremmed mann i Skien sentrum natt til lørdag 1. juni. Ebn mann er siktet i saken.

Se video: Sandra Siljan Danielsen forteller om overfallet (Foto: Lars Tore Endresen/NRK)

Vanligvis har Sandra Siljan Danielsen (26) pepperspray i vesken når hun er på byen, men den hadde hun glemt denne kvelden.

Kanskje hadde det ikke hjulpet heller, for angrepet kom helt overraskende.

– Plutselig kjente jeg bare et smell i bakhodet, så datt jeg ned. Jeg kikket opp og da tok han kvelertak på meg med begge hendene. Han satt på hendene mine så jeg fikk ikke gjort noe, forteller hun og fortsetter:

– Han holdt kvelertaket ganske lenge. Til slutt klarte jeg å få det ene benet mitt opp og jeg sparket han vekk. Da gikk han løs på meg og slo meg. Han begynte å klå meg på låret og prøvde å dra bena mine fra hverandre. Så kikket han opp gaten og plutselig løp han av gårde.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Knut Kolloen.

Knut Kolloen sier politiet ikke hadde holdepunkter som tilsa en fengsling av mannen som er siktet i saken.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Løslatt etter få timer

Politiet fikk tatt mannen som skal stå bak, men slapp han ut igjen få timer etter fordi de ikke så at det var grunnlag for varetektsfengsling.

Ulf Thorstein Andreassen.

Ulf Thorstein Andreassen er tidligere politimann.

Foto: Anne Lognvik / NRK
Sandra Siljan Danielsen

Slik så Sandra Siljan Danielsen ut like etter overfallet lørdag. Hun var på vei hjem fra byen da overfallet skjedde.

Foto: Privat

– Det er slik at du må ha objektive holdepunkter for at gjerningsmannen kommer til å begå nye straffbare handlinger og i denne saken her hadde vi ikke slike holdepunkter som tilsa en fengsling, sier visepolitimester ved Telemark politidistrikt Knut Kolloen til NRK.no.

– Jeg syns det er helt sykt. Det gir et budskap om at folk må ta saken i egne hender, eller at andre psykopater som er som han, kan herje fritt rundt, sier Danielsen.

Mannen er siktet for legemsfornærmelse. Til politiet har han sagt at han ikke husker noe fra hendelsen.

Les også:

– Jeg blir forbanna

Tidligere politimann, Ulf Thorstein Andreassen, er provosert over at en overgriper slipper så lett unna. Han forteller at han selv har vært utsatt for grov vold på byen.

– Jeg blir oppbrakt og forbanna. Dersom et menneske er så ute av kontroll og uten evne til å ta ansvar for egne handlinger, er man en potensiell bombe. Da bør politiet si at dette kan gjenta seg og at den personen må sikres og eventuelt undersøkes helsefaglig. Vi kan ikke ha det sånn her i samfunnet, sier han.

Knut Kolloen sier han syns det er bra med en åpen diskusjon rundt hvor grensene for politiets bruk av pågripelse og fengsling skal gå.

Måtte operere

Danielsen har ikke vært ute etter overfallet, men onsdag måtte hun på sykehuset for å få hjelp for den knekte nesen.

På ettermiddagen ble hun lagt i narkose og operert, men overfallet setter mer enn fysiske spor.

– Det var veldig dramatisk. Jeg er veldig mye redd, sier 26-åringen.