Kan få 50 000 i tvangsmulkt

Islamsk kulturforening i Larvik kan få en tvangsmulkt på 50 000 kroner for ulovlig bruk av den gamle handelsskolen i Hoffs gate.

Den gamle handelsskolen i Larvik

TVANGSMULKT: Islamsk kulturforening har ikke oppfylt søknadskravene til midlertidig bruksendring for Hoffs gate 2 i Larvik.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Foreningen har søkt Larvik kommune om ny midlertidig bruksendring, men søknaden mangler utfyllende dokumentasjon. Islamsk kulturforening må sende inn dokumentene eller slutte å bruke bygningen som forsamlingslokale innen 20. november for å unngå at tvangsmulkten på 50 000 kroner trer i kraft.

Islamsk kulturforeningen har allerede fått en tvangsmulkt på 15 000 kroner for det samme pålegget etter at de ikke overholdt fristen 31. august i år.

– Denne tvangsmulkten er ikke betalt og vil nå gå til innkreving, forteller byggesaksleder i Larvik kommune, Janne Balberg Kvisvik.

Les også: Det blir moské i kantina

En misforståelse

Lederen for Islamsk kulturforening i Larvik, Mohammed Zaidan, sier til NRK at det hele er en misforståelse.

Leder av Islamsk kulturforening i Larvik, Mohammed Zaidane

MISFORSTÅELSE: Lederen i Islamsk kulturforening, Mohammed Zaidan, sier at mulkten skyldes en misforståelse.

Foto: Henrik Bøe / NRK

– Det er Norsk Byggservice som har ansvaret for dette, så du må snakke med dem, sier Zaidan som hevder at Norsk Byggservice AS skal ordne et møte med kommunen og Islamsk kulturforening.

Ingen ordrebekreftelse

Gunnar Refsdal som er daglig leder i Norsk Byggservice AS i Larvik, bekrefter at de hjalp Islamsk kulturforening med å søke om midlertidig bruksendring i 2014, men at de ikke lenger har noe med saken å gjøre.

– Vi sendte et tilbud til Islamsk kulturforening i begynnelsen av oktober, men vi har ikke hørt noe fra dem til tross for purring, forteller Refsdal som ikke kan gjøre noe før ordrebrekreftelsen er signert.

En midlertidig bruksendring må fornyes etter to år, og ifølge Refsdal er dette en formalitet, men det krever en del papirarbeid.

Når NRK kontakter Mohammed Zaidan på nytt, forteller han at han har avtalt møte med Norsk Byggservice AS senere samme dag (fredag).

.