Hopp til innhold

Huseier vant mot entreprenør

Huskjøper Tom- Eddy Grønlund fra Sandefjord har fått rett til å heve kjøpet etter å ha oppdaget omfattende feil og mangler på huset han kjøpte i 2010. Han er også tilkjent rundt fire millioner kroner i erstatning.

Tom-Eddy Grønlund

Huseier Tom-Eddy Grønlund er lettet over å ha vunnet i lagmannsretten. Nå må entreprenøren som bygde og solgte huset ut med flere millioner. (Arkivfoto)

Foto: John-André Samuelsen

En grunnmur som slo sprekker, for dårlig fundamentering, takstoler som ikke var skikkelig festet, et ventilasjonsanlegg som ikke fungerte og et hus som så ut til å synke. Det var noen av de feil og mangler som Tom- Eddy Grønlund klagde på til byggmester Alf Larsen, som er tilknyttet Mesterhus i Sandefjord.

Tøffe år

I en lang periode holdt Grønlund på med dokumentasjoner, brev og ulike reparasjoner og utbedringer. Ifølge han klarte disse likevel ikke å rette opp de mest alvorlige feilene, og han gikk rettens vei for å heve kjøpet.

– Det har vært tøft, sier Tom Eddy Grønlund.

Han tapte først saken i tingretten. Det var en tung beslutning å ta da han anket saken videre til lagmannsretten, men i dag angrer han ikke på at han gjorde det.

Nå har Agder lagmannsrett gitt Grønlund fullt medhold, rett til å heve kjøpet og tilkjent han en erstatning på omtrent fire millioner kroner.

– Tilliten til oss vil ikke svekkes

Georg Fjeldheim, daglig leder i Alf Larsen AS er skuffet over lagmannsrettens avgjørelse.

– Vår kommentar er at vi vant i tingretten. Grønlund vant i lagmannsretten. Det tar vi til etterretning, og oppgjøret vil finne sted første juli som avtalt, sier Fjeldheim.

Han tror at folk fremdeles vil ha tillit til dem etter dette.

– Det tror jeg så absolutt. Det blir uansett som avtalt til slutt, selv om man er uenige underveis, sier han.

– Hva er din kommentar til at dere ikke får lov til å anke denne videre?

– Det er høyesteretts vurdering om at den ikke er prinsipiell nok. Det må vi også ta til etterretning.

– Dommen sier at det er sprekker i grunnmur og takstoler som ikke har vært skikkelig festet og ventilasjonsanlegg som ikke har virket. Det virker jo ikke helt patent?

– Ingen kommentar.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark