Hopp til innhold

Helseministeren bestemmer seg neste uke

Styret i Helse Sør Øst er innkalt til et eget møte førstkommende tirsdag for å behandle sykehusplanen i Telemark. Helseminister Bent Høie tar stilling til saken torsdag i neste uke.

Bent Høie headshot

Helseminister Bent Høie (H).

Foto: CF-Wesenberg

Opprinnelig skulle saken om sykehusplanen til behandling på ordinært styremøte 19. juni. Nå blir det ekstraordinært styremøte tirsdag, 3. juni, skriver KV.

– Jeg må vurdere saken

Helseminister Bent Høie bekrefter overfor NRK at han har bedt om foretaksmøte torsdag 5. juni for selv å behandle saken.

– Dette er ikke snakk om en fremskynding av saken. Saken skulle vært ferdig i etter styremøtet ved Sykehuset Telemark i forrige uke, men jeg vurderer innholdet i konklusjonen til at dette er en så vesentlig endring at jeg må vurdere saken. Helse Sør Øst må vurdere den først, sier han.

– Har du tatt stilling til hva du mener i saken?

– Jeg vil ta stilling til dette i foretaksmøtet i neste uke. Jeg vil vente med å fortelle min konklusjon til etter at jeg har hørt hva Helse Sør Øst kommer frem til på sitt møte, sier Høie.

– Så det betyr at du tar endelig stilling til saken torsdag i neste uke?

– Ja, det kommer jeg til å gjøre, sier han.

Vil ikke gjemme seg

Mange har krevd at sykehusplanen skal bli utsatt til nasjonal sykehusplan kommer neste år. Høie mener det er en dårlig løsning å vente.

– Jeg mener at det er viktig at vi fortsetter både planarbeid og endringer i helsetilbudet selv om vi har en diskusjon om nasjonal helse- og sykehusplan. Men vi må vurdere om de konkrete forslagene er riktige eller ikke, og jeg har ikke tenkt å springe og gjemme meg i denne saken, sier han, og legger til at han vil ta ansvar for eventuelle endringer i sykehustilbudet.

Styret ved Sykehuset Telemark vedtok i forrige uke den mye omtalte sykehusplanen. Planen innebærer blant annet at akuttfunksjoner og døgnbehandling ved sykehusene på Rjukan og i Kragerø blir lagt ned.