Hopp til innhold

Her går 2 700 tonn betong i bakken

HOLMESTRAND (NRK): Skjeggestadbrua på E18 i Holmestrand er sprengt.

Klokken 14.10 ble Skjeggestadbrua sprengt, etter 10 minutters utsettelse.

2 700 tonn betong gikk i bakken da brua ble sprengt, opplyser Statens vegvesen.

Statens vegvesen sprengte den ødelagte brua ved E18 i Holmestrand klokken 14.10 lørdag ettermiddag. Se hvordan det gikk øverst i saken.

– Det ser ut til at sprengningen gikk veldig bra, sier prosjektleder Arvid Veseth i Statens vegvesen kort tid etter sprengningen. Stedet skal nå undersøkes nærmere.

Vegvesenet skal blant annet vurdere de geotekniske forholdene i bruområdet og tilstanden til den delen av brua som ikke er sprengt ned.

Sprengningen sett fra lufta

Se sprengningen fra lufta (foto: Orbiton/Statens vegvesen)

Ett år

Brua skal bygges opp igjen. Normal byggetid på en tilsvarende bru er ett år, men Veseth kan ikke love hvor lang tid arbeidet i Holmestrand vil ta.

– Det gjenstår å se hva vi kan bruke av fundamentet og pilarer som står igjen, sier han.

Veseth kan foreløpig ikke gi et svar på når det nordgående løpet på E18 kan åpnes for trafikk igjen dersom den brua ikke ble skadd i dagens sprengning.

– Men å få trafikken tilbake på E18 er en førsteprioritet, sier han.

Stengte veier

Følgende veier er stengt i forbindelse med sprengningen av brua: Fylkesveg 314 Holtungvegen er stengt i sikkerhetssonen ved Skjeggestad bru fra og med lørdag 21. februar klokken 08:00 til og med søndag 22. februar klokken 13:00.

Fylkesveg 755 Sørbyvegen er stengt ved sikkerhetssonen ved Skjeggestad bru lørdag 21. februar fra og med klokken 13:00 til og med klokken 16:00. I tillegg er tre boliger evakuert.

Vakter passer på at ingen kommer inn i sikkerhetssonen.