Hopp til innhold

Frp til valg på jordvern og passivhus

Mer vern av matjord og passivhus i alle nye fylkeskommunale bygg er nå en del av valgprogrammet til Frp i Vestfold. – Det er nok en liten endring av programmet vårt, sier leder av Vestfold Frp Frode G. Hestnes.

Landbruk i Vestfold

MATJORD: Så mye som mulig av matjorda bør bevares, mener Vestfold Frp.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Valglogo

På årsmøtet til Vestfold Frp ble valgprogrammet vedtatt. Kanskje vi kan se en ny grønnere kurs med jordvern og klimavennlige bygg?

– Det har nok blitt praktisert en slik politikk ute i våre lokallag, men det er nok første gang vi har det med i programmet vårt, forklarer han.

Frp er tradisjonelt ikke partiet som er assosiert med saker som skal verne klima og miljø. Men i Vestfold Frps nye valgprogram for fylkestingsvalget 2015 kan vi se en dreining.

Vern av matjord

Frode G. Hestnes

GRØNT: Frode Hestnes medgir at valgprogrammet til Vestfold Frp har en liten dreining mot det grønne.

Foto: Privat

– Vi ønsker å i størst mulig grad ivareta dagens areal av matjord. Vi erkjenner at Vestfold er Vestfold og det er begrensa med matjord. Vi har fremdeles noen udyrkede arealer og kanskje de skal bygges ut først, sier Hestnes, og fortsetter:

– Men, vi mener at vernet av matjord alltid skal vurderes opp mot samfunnets nytteverdi av det som skal bygges.

Klimavennlige og økonomiske bygg

I programmet står det også at Frp ønsker passivhus, aktivhus eller plusshusstandard på alle nye fylkeskommunale bygg.

– Det er viktig for oss at det vurderes, når vi skal bygge en ny skole eller andre fylkeskommunale bygg, om det kan lønne seg over tid å bygge den type hus.

– Hvorfor har dere blitt opptatt av det?

– Vi har nok synliggjort det mer nå enn tidligere, at vi er med på denne type tankegang. Vi som alle andre ser at det er behov for å gjøre noe. Og at det er behov for å tenke langsiktig når det gjelder klima og miljø.