Frp-leder permittert etter facebook-innlegg

Leder av Bamble Frp, Knut Røe-Berntsen, er permittert fra sine verv i partiet etter facebook-innlegg om AUF-leder Eskil Pedersen.

Knut Røe-Berntsen.

Knut Røe-Berntsen er permittert fra sine verv i Frp.

Foto: Bilde fra Facebook

– Han har beklaget innlegget, og vi har gitt ham permisjon fra vervene i Bamble Frp, sier ordfører Jon Pieter Flølo (Frp) til TA.no.

På Facebook skrev Knut Røe-Berntsen; «Lurer på hvorfor Eskild Pedersen stakk av med denne (bilde av Utøye-ferja MS Torbjørn red.anm.) uten å prøve å redde noen? Var det modig gjort? Som tidligere Marine / antiterror soldat, vet jeg hva jeg ville gjort, men så har ikke alle den erfaringen»

– Jeg beklager innlegget sterkt. Det var korttenkt og ufølsomt, sier Røe-Berntsen til NRK.no.

– Går ikke an

Gruppeleder for Arbeiderpartiet i kommunestyret, Linda Holien, sier til avisa at det er fryktelig trist at en leder av at politisk parti på denne måten synliggjøre denne typen holdninger.

– Jeg merker meg også at han i sitt innlegg fremhever sin egen fortreffelighet. Dette går bare ikke an for en partileder, sier hun.

– Naturlig å bli redd

Røe-Berntsen sier at han er opplært til instinktivt å redde andre i nød, men at han syns det er naturlig å bli redd i en slik situasjon.

– Det er naturlig å bli redd når kulene suser forbi hodet. Spesielt når en ikke har noen erfaring eller opplevd slikt før.

Hvorfor skrev du innlegget?

– Jeg var dum nok til å henge meg på andre som skrev om dette. Det var en impulsiv handling, sier han.

– Står for hans regning

Jon Pieter Flølo

Jon Pieter Flølo. (arkivbilde)

Foto: Petter Melsom / NRK

Ordfører Jon Pieter Flølo sier til TA at han innlegget helt og holdent står for Røe-Berntsens regning.

– Jeg beklager innlegget og kan si at også Røe-Berntsen har beklaget innlegget som helt og holdent står for hans regning.

– I den anledning har han av helsemessige årsaker bedt seg fritatt for sine verv i partiet inntil videre. Det har styret i Bamble Frp akseptert og gitt ham permisjon, sier Flølo.