Formannskap i Re vil til Tønsberg

Formannskapet i Re har vedtatt at det blir sammenslåing mellom Re og Tønsberg kommune.

re kommune

VEDTAS I KVELD: I kveld avgjør kommunestyret i Re hvilken kommune den skal slå seg sammen med. Møtet startet kl. 18.00 i kveld.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Formannskapet har vedtatt – med seks mot en stemmer – at man ønsker en sammenslåing med Tønsberg, sier varaordfører Frode Hestnes i Re kommune.

Det har vært en avstemning i formannskapet i ettermiddag om kommunesammenslåing før kommunestyret som startet kl. 18.00 i kveld.

Under møtet skal det avgjøres hvilken kommune Re skal slå seg sammen med. For de politiske partiene i Re, vil det være en av de viktigste beslutningene som er tatt på lenge.

 Frode G. Hestnes

SPÅR TØNSBERG: Varaordfører i Re kommune, Frode Hestnes, sier at det nå går mot en sammenslåing med Tønsberg.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Et realistisk bilde

At formannskapet i Re har vedtatt at det blir sammenslåing mellom Re og Tønsberg kommune, viser et realistisk bilde av hvordan utfallet vil bli under kommunestyret, ifølge Hestnes.

– Også vet vi at det er noen partier som har signalisert at de ikke er helt enig. Det gjelder de to største partiene våre Arbeiderpartiet og Senterpartiet, understreker han.

Når det kommer til Fremskrittspartiet, tror Hestnes at et flertall vil gå for Tønsberg.

– Spådommene ligger på at det vil være sju eller åtte stykker som vil gå for Holmestrand, mens det store flertallet vil gå for Tønsberg.

Én imot

Under avstemningen i formannskapet var det en som stemte mot sammenslåingen med Tønsberg.

– Det var en representant fra Senterpartiet som stemte for sammenslåingen med Holmestrand.

Hestnes sier at det nå går mot en sammenslåing med Tønsberg.

– Alle opptellinger viser det og de partiene som har delinger, de har vist at det er et mindretall som går for Holmestrand, avslutter han.

Re kommune

VIKTIG BESLUTNING: De politiske partiene i Re skal ta en av de viktigste beslutningene som er tatt på lenge under dagens møte.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK