"Respekt" skal hjelpe skolemiljøet

Revetal ungdomsskole skal legge en plan for å bedre skolemiljøet, og vil nå ha hjelp av Daniel Aall Skillinghaug.

Daniel Aall Skillinghaug i grå hettegenser.

Daniel Aall Skillinghaug er nå spurt om å hjelpe skolen med miljøet. Nå blir ordet "respekt" fremmet i planene for å bedre dette.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

– Etter påske skal vi ha et møte med ledelsen hvor vi vil legge en plan for hvordan vi skal gjøre dette. Og da vil vi ha med Daniel og elevrådet med i arbeidet, sier kommunalsjef i Re kommune, Unni Bu.

Onsdag forrige uke skrev Daniel Aall Skillinghaug et Facebook-innlegg der han skrev eksempler på det han mente var nedlatende holdninger fra noen lærere.

Rektor kontaktet politiet for å søke råd i saken, noe som ble oppfattet som en anmeldelse, og dette skapte stor debatt i lokalmiljøet og i sosiale medier.

– Selvfølgelig skulle både skolen og Re kommune vært foruten denne saken. Men vi tenker at det har skjedd og det kommer noe positivt ut av dette, sier Bu.

Prosjekt respekt

Kommunalsjefen og rådmannen tar turen til Revetal ungdomsskole etter påske for å legge en plan om å bedre skolemiljøet. Og det er Daniels budskap fra Facebook-innlegget hans som blir sentralt i arbeidet.

– Vi skal bruke ordet «respekt» i et konkret arbeid på Revetal ungdomsskole. På møtet skal vi bli enige om hvordan vi involverer elever og lærere ved skolen om hvordan vi skal sette fokus på dette begrepet, sier Bu.

I går ble Daniel og moren hans invitert på et møte med skolen. Da tok skolen selvkritikk på måten de hadde behandlet saken og inviterte Daniel med på laget. Det er han glad for.

– Nå kan vi heller jobbe sammen om dette, og ikke gå imot hverandre, sier Daniel.

Samtidig er han opptatt av at dette er et problem ved flere skoler.

– Etter at jeg la ut innlegget, så ser vi nå at det er flere skoler hvor elever ikke tør å si ifra, sier Daniel.

Facebook-innlegg Daniel Aall Skillingshaug

"Respekt" er budskapet Daniel Aall Skillinghaug (15) ønsket å fremme via innlegget på Facebook.

Foto: Skjermbilde

Årsaken til at Daniel postet innlegget på Facebook fremfor å gå til skolens ledelse, var at tidligere elever har opplevd å ikke bli hørt når de kommer med kritikk.

Men elevene bør varsle via rette kanaler, mener Bu.

– Det er viktig å bruke de vanlige kanalene som elevråd, kontaktlærere og ledelse, avslutter hun.