Fant sjelden fugl på Mølen

Tidligere denne uka fikk fuglekikkere på Mølen øye på en helt spesiell art som hører hjemme i sydligere strøk.

Bieter

FLOTT FUGL: Med kraftig blått bryst, rødlig rygg og gul strupe er bieteren en skikkelig fargeklatt av en fugl. FOTO: Anders Faugstad Mæland

Det var Knut Freng fra Stavern som først så den fargerike fuglen tirsdag denne uka, og det tok ikke lange tiden før den ble foreviget av en kameralinse.

En skikkelig fargeklatt

Mølen er et av de beste fugleområdene i landet med over 300 registrerte arter. De siste dagene har det vært grått i området, men plutselig kom en liten fugl som lyste opp hverdagen for ivrige fuglekikkere.

Bieter2

FINE FARGER: Rød, gul og blå er blant fargene bieteren har. Foto: Anders Faugstad Mæland.

– Det er en bieter, en veldig sjelden fugl i Norge. Den hører til lenger sydover og østover i Europa. Dette er en ordentlig fargeklatt av en fugl, forteller Anders Faugstad Mæland.

– Hvorfor kom den hit?

– Vi spekulerer i om den kan ha hatt mislykket egging, og at den derfor har begynt å trekke sydover allerede. Kanskje den har kommet ut av kurs, svarer Faugstad Mæland.

Drømmefugl

Faugstad Mæland driver med fuglekikking mer eller mindre på heltid. Han kan opplyse om at bieteren kun er funnet en håndfull ganger tidligere i fylket.

Dermed har den naturlig nok fått stor oppmerksomhet i fuglemiljøet de siste dagene.

– Det er klart mange vil se den, det er en av de flotteste fuglene i fugleboka, som folk drømmer om å få sett, forteller Faugstad Mæland.

– Er det mange fuglekikkere som tar turen til Mølen nå tror du?

– Ja, det er jo lov å håpe. Men det så ut til at fuglen fløy østover i går ettermiddag. Det kan hende den sitter i Brunlanes nå.

Fant sjelden fugl

IVRIGE FUGLEKIKKERE: Fra venstre ser du Per kristian Slagsvold, Martin Lohne, Anders Faugstad Mæland og Geir Klavness. Foto: Privat.