Hopp til innhold

Erfaren bokser (75):– Hjelm er tull

Femti år uten hjelm har vært femti år uten hodeskader for denne mannen.

– Skader mer enn det nytter

Arild Johansen har ingen hodeskader til tross for at han har tilbrakt mer enn et halvt århundre i bokseringen uten hjelm.

Stadig flere engasjerer seg i debatten rundt bokselover som går i konflikt med hverandre. Det virker å være David mot Goliat, rettere sagt Norge mot det internasjonale amatørbokseforbundet (AIBA).

Arild Johansen (75) har et krystallklart budskap rundt striden.

– Hjelm er bare tull, sier han til NRK.no.

Johansen baserer sine uttalelser på hundrevis av kamper, turneringer og mesterskap på lokalt og internasjonalt nivå som norsk bokseutøver.

Les også:

Det er alltid en hake

Med vel femti år i bokseidretten har Johansen opplevd suksess og nedturer – uten hjelm.

Mange av disse årene har han tilbrakt i Tønsberg-Kameratene, arrangørklubben som nå står midt i en vanskelig situasjon før NM i 2014 på grunn av de motstridende lovene i og utenfor Norges grenser.

I ringen tror mange at ved bruk av hjelm går det an å slå hardere, og at en selv har bedre beskyttelse mot skader. Tull!

Arild Johansen

– Å bruke hjelm er noe svenskene gjorde, det husker jeg fra da vi møtte dem. Når de rettet på hjelmene sine slo vi dem ut og vant på knockout.

I realiteten representerer hjelmen en falsk trygghet, ifølge ham.

– Haken er alltid utsatt. Boksere unngår selvfølgelig kuttskader over øyet og slikt, men det er jo slag mot haken som gir de alvorligste skadene, understreker 75-åringen.

Selv har han blitt undersøkt medisinsk for få år siden. Da var det ingen hodeskader å finne.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark